E prima data cand fac aceasta prajitura, dar nu e prima data cand o gust :)) Este preferata iubitului meu si nici mie nu-mi displace....dar trebuie sa recunosc ca nu e printre preferatele mele pentru ca pentru gusturile mele mi se pare un pic cam dulce :D
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Blatul nu trebuie sa fie copt complet.
Cat timp blatul este la cuptor pregatim glazura: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand acestea isi dubleaza volumul.
Cand blatul este aproape gata scoatem tava si turnam compozitia de galbenusuri. O intindem pe toata suprafata blatului cu ajutorul unei spatule.
Punem tava inapoi la cuptor si mai lasam cca 10-15 min pana cand glazura se intareste.
O lasam la racit si o decoram cu ciocolata rasa.
O taiem cu grija cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il umezim in apa calduta, altfel glazura se va sparge pentru ca este ca o bezea.