Am gasit zilele trecute in Mega Image acea ciocolatica KISS cu spuma de capsuni pe care o mancam cu pofta in copilarie si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati:))) Le-am terminat imediat! Ehhh si daca pofta tot a ramas, m-am gandit eu cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta acasa care sa inlocuiasca delicioasa ciocolatica :D
Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.
Lasam foile la racit.
Spuma de capsuni:
Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.
Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura.
Ornam cu capsuni.