Tort Fanta Dukan

de deyutzky in Torturi, 24 Apr 2014 | 13165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor dupa gust
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri indulcitor
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza degresata
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • indulcitor dupa gust
  • Budinca de Fanta:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta Zero
  • 1 plic gelatina
  • 3-4 linguri indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fanta Dukan:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.

Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.

Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.

Crema:

Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Budinca:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.

Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).

Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.

Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.

Se pastreaza la frigider. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Fanta