Tort Fanta Dukan

de deyutzky in Torturi, 24 Apr 2014 | 13529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor dupa gust
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri indulcitor
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza degresata
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • indulcitor dupa gust
  • Budinca de Fanta:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta Zero
  • 1 plic gelatina
  • 3-4 linguri indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fanta Dukan:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.

Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.

Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.

Crema:

Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Budinca:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.

Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).

Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.

Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.

Se pastreaza la frigider. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Fanta