O alta varianta a prajiturii cu mere, dar de aceasta data mai simpla si cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.
Umplutura:
Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.
Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.
Aluat:
Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele.
Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.
Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.
Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.
Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!