Tort de ciocolata Dukan

de deyutzky in Torturi, 13 Apr 2014 | 16814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (tava cu diametru 26 cm):
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • 5-6 linguri indulcitor pudra (sau dupa gust)
  • 3 linguri iaurt degresat
  • 1 pliculet ness
  • 2 linguri rase de cacao cu continut redus de grasime
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte degresat
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri indulcitor
  • Crema:
  • 700 ml lapte degresat
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 plic de ness
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Dukan:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare.

Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul, cacaua si nessul si amestecam usor.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Sirop:

Incalzim laptele si il amestecam cu indulcitorul si esenta.

Crema:

Punem 500 ml lapte intr-o oala la foc mic. Separat intr-un bol se amesteca praful de budinca cu indulcitorul, nessul si laptele ramas (200 ml).

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura:

Incalzim apa si dizolvam cacaua complet si laptele praf doar partial, astfel incat sa mai ramana o parte din cocoloase.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara (sau punem un inel detasabil in jurul blatului) si punem blatul pe care il vom insiropa cu siropul pregatit.

Turnam crema racita, iar peste crema punem glazura.

Dam la frigider apoi consumam.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache ciocolatos