Am spalat si am curatat fructele, apoi le-am taiat cuburi.
Am pus toate fructele in recipientul blenderului Breville Active Pro , apoi am adaugat apa.
Am atasat capacul cu lame, apoi am fixat sticla pe unitatea blenderului.
Am apasat butonul de pornire si am mixat doar cateva...
Adaugam toate ingredientele in recipientul detasabil al blender-ului Breville Blend Active Pro si atasam capacul cu lame.
Fixam recipientul in aparat, apasam butonul de pornire si mixam timp de cateva secunde.
Turnam smoothie-ul intr-un pahar sau il servim direct din recipientul...
Banana o curatam si o taiem felii. Zmeura, daca este proaspata, o spalam cu grija.
Adaugam toate ingredientele (banana, zmeura, iaurtul, laptele si mierea), in recipientul de mixat, infiletam capacul cu lame, apoi fixam recipientul in blenderul Breville Active Pro .
Apasam butonul de...
Curatam banana, o taiem felii si o punem in recipientul blenderului Breville Blend Active Pro .
Adaugam untul de arahide, mierea, pudra de roscove si lapele de soia.
Infiletam capacul cu lame si fixam recipientul in aparat. Apasam butonul de pornire si mixam cateva secunde. Turnam bautura...
Iata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi
Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma.
Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul ei faceti o gropita in care adaugati apa calduta.
In apa calduta dizolvati drojdia si o amestecati...
Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios,...
Preparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala
Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.
Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem...
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit...
Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste.
Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia.
Punem fulgii de ovaz si merisoarele si amestecam cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
Adaugam faina amestecata cu...
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.
Umplutura:...
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.
Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand...
Curatam si spalam ceapa si ardeii, apoi le taiem fideluta. Intr-o oala turnam cateva linguri de ulei si punem ceapa. O lasam la calit la foc mic cateva minute pana devine lucioasa.
Adaugam ardeiul si il calim cateva minute la foc mic impreuna cu ceapa.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa...
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam spanacul si il oparim 5-6 minute, dupa care il scoatem, il scurgem bine de apa si il tocam.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam...
Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.
Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le...
Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.
Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi la scurgem bine de apa.
Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si putina apa. Lasam pe foc 1-2 minute.
Peste usturoi punem ardeiul spalat si taiat cubulete, apoi adaugam...
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate...
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.
Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.
Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.
Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.
Adaugam spuma de albusuri si amestecam...
Aluat:
Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator...
Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru
Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru...
Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le...
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.
Lasam...
Incepem cu crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se...
Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte.
Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o spatula pana cand incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat destul de moale.
Acoperim...
Intr-o oala punem la fiert apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cand apa incepe sa clocoteasca punem pastele si le lasam sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalaj.
Intre timp curatam, spalam si maruntim usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul si putina apa...
Fierbem laptele cu zaharul la foc mic si turnam grisul in ploaie.
Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa.
Stropim cu apa formele(eu le-am pus in forme de silicon pentru a se desprinde usor) si turnam compozitia in ele.
Dam la rece formele pana cand budinca se...
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.
Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.
Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.
Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si...
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa.
Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5...
Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul.
Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul.
Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale. Ungem cu unt o tigaie de cca 26 cm diametru, la care trebuie sa avem neaparat si capac. Intindem aluatul pe...
Smoothie cu kiwi, mere si mure
Am spalat si am curatat fructele, apoi le-am taiat cuburi. Am pus toate fructele in recipientul blenderului Breville Active Pro , apoi am adaugat apa. Am atasat capacul cu lame, apoi am fixat sticla pe unitatea blenderului. Am apasat butonul de pornire si am mixat doar cateva...
Smoothie de piersici si suc de portocale
Adaugam toate ingredientele in recipientul detasabil al blender-ului Breville Blend Active Pro si atasam capacul cu lame. Fixam recipientul in aparat, apasam butonul de pornire si mixam timp de cateva secunde. Turnam smoothie-ul intr-un pahar sau il servim direct din recipientul...
Smoothie cu zmeura si banane
Banana o curatam si o taiem felii. Zmeura, daca este proaspata, o spalam cu grija. Adaugam toate ingredientele (banana, zmeura, iaurtul, laptele si mierea), in recipientul de mixat, infiletam capacul cu lame, apoi fixam recipientul in blenderul Breville Active Pro . Apasam butonul de...
Smoothie de banane, unt de arahide si pudra de roscove
Curatam banana, o taiem felii si o punem in recipientul blenderului Breville Blend Active Pro . Adaugam untul de arahide, mierea, pudra de roscove si lapele de soia. Infiletam capacul cu lame si fixam recipientul in aparat. Apasam butonul de pornire si mixam cateva secunde. Turnam bautura...
Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi
Iata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma. Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul ei faceti o gropita in care adaugati apa calduta. In apa calduta dizolvati drojdia si o amestecati...
Prajitura cu mere si aluat razuit
Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios,...
Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala
Preparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam. Ungem o tigaie cu ulei si o punem...
Amandina - prajitura copilariei
Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor la foc potrivit...
Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare
Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si amestecam cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Adaugam faina amestecata cu...
Chifle dulci cu mere si nuci
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Umplutura:...
Paine cu bere
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute. Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand...
Tocana de ardei
Curatam si spalam ceapa si ardeii, apoi le taiem fideluta. Intr-o oala turnam cateva linguri de ulei si punem ceapa. O lasam la calit la foc mic cateva minute pana devine lucioasa. Adaugam ardeiul si il calim cateva minute la foc mic impreuna cu ceapa. Acoperim oala cu un capac si lasam sa...
Paste cu spanac
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam spanacul si il oparim 5-6 minute, dupa care il scoatem, il scurgem bine de apa si il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam...
Vinete umplute cu paste
Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel. Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le...
Briose-budinca de paste cu bezea
Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet. Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi...
Spaghetti cu ardei si usturoi
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi la scurgem bine de apa. Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si putina apa. Lasam pe foc 1-2 minute. Peste usturoi punem ardeiul spalat si taiat cubulete, apoi adaugam...
Paste cu ton si ciuperci la cuptor
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate...
Chiftele in aluat de bere
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...
Blinii cu branza sarata
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine. Adaugam spuma de albusuri si amestecam...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Aluat: Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator...
Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru
Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru...
Supa cu galuste
Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le...
Bulz
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita. Lasam...
Negresa cu crema de vanilie Dukan
Incepem cu crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se...
Savarine
Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte. Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o spatula pana cand incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat destul de moale. Acoperim...
Penne cu ton
Intr-o oala punem la fiert apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cand apa incepe sa clocoteasca punem pastele si le lasam sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp curatam, spalam si maruntim usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul si putina apa...
Budinca de gris (rece)
Fierbem laptele cu zaharul la foc mic si turnam grisul in ploaie. Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa. Stropim cu apa formele(eu le-am pus in forme de silicon pentru a se desprinde usor) si turnam compozitia in ele. Dam la rece formele pana cand budinca se...
Prajitura cu gris (fara oua)
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si...
Supa de legume cu turnatei
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa. Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5...
Pizza rapida la tigaie
Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul. Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul. Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale. Ungem cu unt o tigaie de cca 26 cm diametru, la care trebuie sa avem neaparat si capac. Intindem aluatul pe...