Am vazut aceasta reteta la Edith's Kitchen si mi s-a parut tare interesanta. Cand ti-e pofta de pizza si n-ai chef de stat prea mult in bucatarie si de aprins cuptorul... mai ales in perioada asta foarte calduroasa...aceasta varianta de pizza la tigaie este solutia ideala!
Am incercat pana acum mai multe variante rapide... buuune... dar facute la cuptor. Ei, asta e de departe cea mai rapida si pe deasupra e si foaaaarte gustoasa...merita sa o incercati!
Eu am trecut-o deja in top :D
Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul.
Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul.
Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale.
Ungem cu unt o tigaie de cca 26 cm diametru, la care trebuie sa avem neaparat si capac.
Intindem aluatul pe toata suprafata tigaii. Folosim o lingura pentru a intinde mai usor aluatul.
Deasupra blatului distribuim sosul de rosii, carnaciorii taiati felii, ceapa taiata fideluta, maslinele taiate bucatele mici, branza rasa, iar la final punem rondelele de ardei gras.
Dam tigaia pe ochiul mare al aragazului dat la minim, acoperim cu capacul si lasam pe foc aprox. 10 minute. NU ridicati capacul in aceste 10 minute!
Dupa aceste 10 minute verificati blatul cu spatula. Daca este frumos rumenit, este gata!...daca vi se pare ca nu este gata, mai lasati inca 2-3 minute maxim.
Pofta buuuna!