Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase.
Buunn, deci mixam 1/2 din...
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic.
Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar. Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam la loc cald aprox. 10 minute, pana...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare.
Curatam si spalam usturoiul. Doi catei de usturoi ii tocam marunt, iar pe ceilalti ii zdrobim sau ii dam pe razatoarea mica.
Spalam si curatam ciupercile, apoi le taiem cuburi sau felii.
Intr-o tigaie topim untul, apoi punem...
Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.
Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.
In alt vas amestecam faina cu praful de copt.
Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica...
Crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.
Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet.
Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic....
Crema de ciocolata:
Incepem cu crema de ciocolata pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-un vas punem 100 ml frisca lichida si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se incalzeste bine(aveti grija sa NU fiarba!), apoi adaugam ciocolata si amestecam pana cand aceasta se topeste. Lasam...
Cum se prepara Tort cu 3 feluri de ciocolata perfect pentru orice aniversare
Blat:
Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt.
Va recomand sa folositi...
Feliile de paine se taie cu grija in forma de inima, apoi se inmoaie in lapte si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Spalam si curatam ardeiul, apoi 1/2 din el il taiem bastonase subtiri, iar restul cubulete mici. Sunca o taiem bucatele, iar branza/cascavalul se da prin...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.
Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana...
Crema:
Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa.
Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic....
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust.
Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...
Aluat:
Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute.
Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea.
Adaugam aceasta compozitie peste...
Crema:
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. ...
Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post
Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.
In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.
Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare.
Tapetam tava cu...
Spalam fasolea si o scurgem bine de apa, apoi o punem intr-un bol.
Curatam si spalam ceapa si ardeiul, apoi le taiem si le adaugam peste fasole.
Adaugam maslinele, putin patrunjel tocat marunt, sare dupa gust si putin ulei.
Amestecam toate ingredientele si apoi servim. ...
Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.
Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.
Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia....
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.
In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.
Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini,...
Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute.
Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea.
Adaugam aceasta compozitie peste maia si...
Incepem cu crema:
Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.
Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.
Lasam...
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam...
Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi.
Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert.
Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville...
Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta.
Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi...
Untul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul.
Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam. Trebuie sa obtinem un rulou subtire. Dam ruloul la congelator pentru 10 minute.
Taiem pipetul de pui...
Curatam si spalam ceapa, iar apoi o taiem marunt.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa si putina apa (2-3 linguri) si o lasam timp de cateva minute.
Spalam bine scarita si o taiem bucati, apoi o adaugam peste ceapa si o calim impreuna ceapa.
Adaugam apa cat cuprinde,...
Punem betele de frigarui in apa rece si le lasam acolo pana cand ne ocupam de ingrediente.
Pieptul il spalam bine si il taiem cuburi.
Legumele le spalam si le taiem astfel: dovlecelul cuburi subtiri, ardeiul patratele, ceapa in 4 si ii desfacem foitele.
Pe fiecare bat punem...
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale.
Turnam prima parte din compozitie...
Crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte.
Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi...
Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. ...
Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam treptat peste compozitia lichida.
Aluatul va fi asemanator unei smantani groase.
Adaugam in aluat fructele taiate cuburi si amestecam cu grija,...
Crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie...
Prajitura cu albusuri, nuci si cirese
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase. Buunn, deci mixam 1/2 din...
Cozonac fara framantare
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic. Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar. Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam la loc cald aprox. 10 minute, pana...
Paste cu smantana si ciuperci
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Curatam si spalam usturoiul. Doi catei de usturoi ii tocam marunt, iar pe ceilalti ii zdrobim sau ii dam pe razatoarea mica. Spalam si curatam ciupercile, apoi le taiem cuburi sau felii. Intr-o tigaie topim untul, apoi punem...
Prajitura cu cirese si capsuni (de post)
Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi. Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta. In alt vas amestecam faina cu praful de copt. Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica...
Tort cu biscuiti si crema de vanilie
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet. Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic....
Tort cu zmeura, frisca si ciocolata "Hello Kitty"
Crema de ciocolata: Incepem cu crema de ciocolata pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un vas punem 100 ml frisca lichida si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se incalzeste bine(aveti grija sa NU fiarba!), apoi adaugam ciocolata si amestecam pana cand aceasta se topeste. Lasam...
Tort cu 3 feluri de ciocolata perfect pentru orice aniversare
Cum se prepara Tort cu 3 feluri de ciocolata perfect pentru orice aniversare Blat: Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt. Va recomand sa folositi...
Mini pizza "Inima"
Feliile de paine se taie cu grija in forma de inima, apoi se inmoaie in lapte si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Spalam si curatam ardeiul, apoi 1/2 din el il taiem bastonase subtiri, iar restul cubulete mici. Sunca o taiem bucatele, iar branza/cascavalul se da prin...
Biscuiti cu gem de caise(de post)
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun. Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana...
Tort cu crema de portocale si felii de cozonac
Crema: Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa. Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic....
Melcisori de pizza cu foietaj
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...
Placinta impletita cu gem de prune si nuci
Aluat: Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea. Adaugam aceasta compozitie peste...
Tort Ecler
Crema: Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. ...
Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post
Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom. In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua. Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare. Tapetam tava cu...
Salata de fasole boabe
Spalam fasolea si o scurgem bine de apa, apoi o punem intr-un bol. Curatam si spalam ceapa si ardeiul, apoi le taiem si le adaugam peste fasole. Adaugam maslinele, putin patrunjel tocat marunt, sare dupa gust si putin ulei. Amestecam toate ingredientele si apoi servim. ...
Paine cu faina integrala
Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba. Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute. Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia....
Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea. In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul. Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini,...
Mucenici moldovenesti II
Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea. Adaugam aceasta compozitie peste maia si...
Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)
Incepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca. Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine. Lasam...
Prajitura cu mere si gris (insiropata)
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam...
Supa crema de cartofi cu ardei copt si usturoi
Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert. Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville...
Mucenici moldovenesti(de post)
Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta. Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi...
Pui Kiev
Untul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul. Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam. Trebuie sa obtinem un rulou subtire. Dam ruloul la congelator pentru 10 minute. Taiem pipetul de pui...
Mancare de naut cu scarita afumata
Curatam si spalam ceapa, iar apoi o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa si putina apa (2-3 linguri) si o lasam timp de cateva minute. Spalam bine scarita si o taiem bucati, apoi o adaugam peste ceapa si o calim impreuna ceapa. Adaugam apa cat cuprinde,...
Frigarui de pui cu legume la Panini Maker
Punem betele de frigarui in apa rece si le lasam acolo pana cand ne ocupam de ingrediente. Pieptul il spalam bine si il taiem cuburi. Legumele le spalam si le taiem astfel: dovlecelul cuburi subtiri, ardeiul patratele, ceapa in 4 si ii desfacem foitele. Pe fiecare bat punem...
Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale. Turnam prima parte din compozitie...
Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte. Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi...
Biscuiti digestivi
Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. ...
Prajitura cu piersici (de post)
Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam treptat peste compozitia lichida. Aluatul va fi asemanator unei smantani groase. Adaugam in aluat fructele taiate cuburi si amestecam cu grija,...
Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie...