Paine cu bere

de deyutzky in Piine, 17 Noi 2015 | 8485 vizualizari

 

Pufoasa si taaare gustoasa! Imi place ca nu se sfarama si se taie foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o paine:
  • aprox.500 g faina alba
  • 50 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bere
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bere:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.

Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.

Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.

Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox.35-45 min.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda :))).

Se pastreaza frageda chiar si 3 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

18.11.2015, 19:36

Meri mie mi-a placut tare mult cand am facut chiftelute in aluat de bere....si de atunci mi-a ramas gandul la o painica cu bere!

Rocsi 1

18.11.2015, 20:43

Ce pufosenieeeeeeeee

miki_a 1

19.11.2015, 12:08

Imi place si mie cum a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Franzele cu bere