cristina1985

5

Bucataras
senzational

Bistrita

Bucataras din 19.07.2014

RETETE311
PRIETENI80
Retete

Desert rulouri cu budinca de vanilie

In Prajituri la 13 Noi 2018

Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara zaharul pudra deasupra si se lasa la racit. Aluatul foietaj se dezgheata, se  desface pe masa si...

Desert cu mere si mascarpone

In Dulciuri la 5 Noi 2018

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici. Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul...

Aperitiv choux cu omleta

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2018

Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si se amesteca cam 3-5 minute, pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit. Se adauga...

Aperitiv crochete de portocala

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2018

Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si se pot servi langa carne sau ca aperitiv..

Salata de ton cu avocado

In Salate la 29 Oct 2018

Se taie fiecare avocado (care trebuie sa fie copt) in 2 jumatati si se rotesc pana se desfac. Se loveste cu cutitul in sambure si se roteste, pana iese. Atentie, sa nu va taiati! Apoi se scobeste cu lingura, pana iese tot miezul. Coaja se arunca.   Se taie avocado cubulete si se...

Desert tarta cu lamaie

In Prajituri la 27 Oct 2018

Va recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu diametru de 25 cm. Se pune hartie de copt, se unge cu putin ulei si se intind biscuitii (cu unt), cu o...

Pulpe de pui cu legume si cartofi copti

In Pui la 23 Oct 2018

Cartofii se spala foarte bine (pentru ca se vor gati cu coaja), se inteapa cu furculita si se coc in cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, la 190 grade Celsius. Cand sunt copti (ii verificati cu o scobitoare), ii scoateti, ii decupati si puneti din amestecul de unt cu cascaval ras fin si...

Aperitiv tarta cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2018

Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de  30 minute. Umplutura: Dovleceii se taie rondele si se pune sare. Amestecati si lasati 10 minute. Telemeaua se da...

Aperitiv briose cu cascaval si bacon

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2018

Baconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani. Se pune cascavalul ras fin si baconul. Amestecul se va pune in forme de briose. Daca nu aveti...

Desert spuma de ciocolata

In Dulciuri la 23 Oct 2018

Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa). Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele....

Avocado cu ton

In Ton la 15 Oct 2018

Se  fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei  linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado este copt, atunci cand este  moale  (dar sa nu fie patat pentru ca este stricat). Avocado se...

Desert bilute cu visine

In Dulciuri la 13 Oct 2018

Biscuitii se macina. Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat  cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a topit zaharul. In cazul in care e topit, se inchide focul si se pun untul, esenta de rom .Se toarna...

Aperitiv briose din oua

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2018

Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru a-si pastra culoarea). Se taie maslinele rondele. Se amesteca ouale cu sosul de pesto (se...

Pilaf cu chimen si carne de porc

In Porc la 9 Oct 2018

Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie. Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei si se adauga apa (cat considerati) si chimen macinat. Se fierbe...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Oct 2018

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute. In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul ...

Desert budinca de orez cu mere

In Prajituri la 6 Oct 2018

Se pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se amesteca din 5 in 5 minute, iar cand incepe sa se umfle orezul si sa fiarba laptele, se amesteca de cate...

Croque madame

In Sandvisuri la 2 Oct 2018

Se prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Ochiurile se pun deasupra fiecarui sandvici. Se pot servi cu salata.

Budinca de ovaz cu mere

In Mancare copii la 2 Oct 2018

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si fulgii de ovaz, zaharul si se amesteca tot timpul, pana se ingroasa (cam 10-20 minute-depinde de...

Aperitiv masline umplute

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2018

Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga sare si oul, usor cu lingura, ca sa nu se sparga. Se fierbe...

Aperitiv rulouri din sunca cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2018

Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri.

Desert inghetata de caramel

In Dulciuri la 26 Sep 2018

Frisca lichida se bate spuma tare. Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie pentru nu se intari prea tare (sa se poata lua usor cu lingura). Laptele condensat se incalzeste la foc mic, amestecand. Cand crema devine mai fluida, se inchide focul. Se pune 1/2 din cantitatea de frisca, intr-un vas cu...

Desert orez cu lapte si mere

In Prajituri la 24 Sep 2018

Orezul cu lapte: se pune laptele la fiert si se adauga (de la inceput) orezul ,zaharul, zaharul vanilinat (sau pastaie de vanilie, care se taie in jumatate pe lungime, se scot semintele si se pun in lapte). Se fierbe la foc mic de la inceput, timp de 35 minute (de cand  a dat in clocot)....

Desert choux a la creme cu struguri

In Prajituri la 18 Sep 2018

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza...

Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2018

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece). Cascavalul se rade...

Desert pancakes cu mere

In Dulciuri la 14 Sep 2018

Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici, se presara 1 lg zahar, 1 lg-ta scortisoara, zaharul cu aroma de caramel si 1 lg unt. Se pune cratita cu mere, pe foc si se lasa sa fiarba, la foc mare la inceput, apoi mic. Se amesteca din cand in cand, cam 20-30 minute sau pana se inmoaie. Se...

Chiftele la cuptor

In Porc la 31 Iul 2018

Ceapa se toaca marunt si se caleste, in putin ulei. Se ia de pe foc, se scurge (de ulei) si se amesteca cu carnea tocata, oul, usturoiul tocat marunt,pesmet, sare, piper. Se fac 25 de chiftele, apoi se ung cu o pensula (cu ulei) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute,la...

Vinete umplute

In Porc la 28 Iul 2018

Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati (apa), daca este nevoie....

Chiftele de dovlecel

In Mancaruri de legume la 21 Iul 2018

Dovlecelul se curata de seminte cu o lingura si se rade (pe razatoarea cu ochiuri mici), la fel cartoful si morcovul. Se lasa cateva minute, apoi se storc bine. Se pune sare, piper, usturoi maruntit, oul,pesmetul si se pun la prajit (folosind 2 linguri, pentru a face chiftelele), la foc mic....

Musaca de vinete

In la 21 Iul 2018

Se caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti bulionul, sare, dafin, busuioc tocat, nucsoara, oregano, cimbrisor, boia de ardei dulce si iute Delikat....

Desert tarte cu ciocolata si fructe

In Prajituri la 21 Iul 2018

Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta,...

Afisate 121 - 150 din 311 retete    

Postari recente

publicat la 27.12.2021

Milkshake cu caramel

publicat la 27.12.2021

Ceai rooibos

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Retete preferate
Sangria

Voturi:18

Prajitura Trio

Voturi:73

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]