Desert bilute cu visine

de cristina1985 in Dulciuri, 13 Oct 2018 | 3427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 150 g zahar
  • 6 lg pudra de roscove (sau cacao)
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 lg-te esenta rom
  • visine (din visinata, sau conservate pentru prajitura)
  • nuca de cocos
  • ornamente ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute cu visine:

Biscuitii se macina.

Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat  cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a topit zaharul. In cazul in care e topit, se inchide focul si se pun untul, esenta de rom .Se toarna peste biscuitii macinati. Se ia putin aluat si se pune cate o visina in mijloc (la inceput aluatul de biscuiti este mai moale,dar se va intari). Se acopera si se da prin cocos sau ornamente de ciocolata ( cu ajutorul a doua linguri).

Se tin la frigider cateva ore, pana se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine