Desert rulouri cu budinca de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 13 Noi 2018 | 3818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aluat foietaj
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 7 linguri zahar
  • 1 linguri zahar pudra
  • Pentru uns si ornat:
  • 2 galbenusuri de ou
  • seminte mac
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu budinca de vanilie:

Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara zaharul pudra deasupra si se lasa la racit.

Aluatul foietaj se dezgheata, se  desface pe masa si se taie in jumatate. Apoi din fiecare jumatate am taiat 11 fasii. Fiecare se ruleaza pe cate un cornet, astfel incat sa se suprapuna putin marginile.Vor rezulta 22 de rulouri.

Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte de mac. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc, pana sunt gata. Cuptorul meu nu coace prea bine, asa ca le-am lasat 5-10 minute, la foc putin mai  mare, apoi la foc mic. Urmariti prin geamul cuptorului dupa primele 20 minute, pana considerati ca sunt facute.

Formele se pot scoate doar dupa ce s-au racit foietajele (pentru ca sunt fragile). Asa ca este bine sa aveti mai multe. Se umplu cu budinca de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune