Desert spuma de ciocolata

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2018 | 2695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lg lapte
  • 3 oua
  • 2 lg zahar
  • un praf sare
  • compot caise decojite (sau piersici)/ananas/mango
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spuma de ciocolata:

Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa).

Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele. Cand s-a topit ciocolata, se inchide focul si se amesteca cu galbenusurile si se lasa putin la racit. Apoi, se amesteca usor (de jos in sus), cu albusurile spuma.

Se pune spuma in 3 boluri si tin la frigider cateva ore. Apoi, se orneaza cu compot de caise (taiate cubulete). Se poate folosi compot de piersici,  ananas sau mango.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec sah