Desert spuma de ciocolata

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2018 | 2674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lg lapte
  • 3 oua
  • 2 lg zahar
  • un praf sare
  • compot caise decojite (sau piersici)/ananas/mango
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spuma de ciocolata:

Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa).

Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele. Cand s-a topit ciocolata, se inchide focul si se amesteca cu galbenusurile si se lasa putin la racit. Apoi, se amesteca usor (de jos in sus), cu albusurile spuma.

Se pune spuma in 3 boluri si tin la frigider cateva ore. Apoi, se orneaza cu compot de caise (taiate cubulete). Se poate folosi compot de piersici,  ananas sau mango.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coca de ecler si choux