Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute.
Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta, cerculete si se pun in fiecare forma, tapetata cu hartie de copt. Vor iesi 16 tarte. Peste aluatul din forme, se pune iar hartie de copt si boabe de fasole (care vor putea fi folosite la alte tarte), pentru a nu se umfla prea tare aluatul. Se coc 20 minute cu boabele de fasole si 5 minute fara ele.
Crema: frisca lichida se pune pe aragaz si se aduce la punctul de fierbere. Se opreste focul si se adauga ciocolata amaruie. Se lasa la racit, pana incepe sa se ingroase, cand puneti untul. Se amesteca, pana rezulta o crema fina. Se pune crema in fiecare tarta si se tin in frigider cel putin 2 ore.
Se orneaza cu fructe sau ciocolata alba, fistic (copt, nesarat ,macinat). Fructele se pot unge cu putina gelatina (eu am folosit 1/2 plic, dar mi-a ramas gelatina). Aceasta din urma se foloseste conform instructiunilor de pe plic.