Aperitiv choux cu omleta

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2018 | 2585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru choux:
  • 200 g faina
  • 300 ml apa
  • 5-6 oua
  • 75 ml ulei
  • sare
  • zahar
  • Pentru omleta:
  • 6 oua
  • 200 g telemea
  • 100 g bacon
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv choux cu omleta:

Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si se amesteca cam 3-5 minute, pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit.

Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Dupa al cincilea ou, se verifica aluatul. Se pune o lingura de aluat pe o farfurie, iar daca are mot, nu mai este nevoie de ultimul ou. 

Se pune aluatul intr-o punga decupata la un capat si se formeaza cerculete cu mot. Se coc 10-15 minute foc mai mare, apoi la foc mic pana se rumenesc, cam 20-30 minute. Sa nu deschideti cuptorul in primele 20 minute!

Omleta: Se bat ouale, cu sare si piper. Daca telemeaua este sarata, atunci nu puneti sare. Baconul se taie si se prajeste in putin ulei. Telemeaua se rade fin si se amesteca cu ouale, baconul si se prajeste in ulei.

Chou-urile se taie cu cutitul (pe jumatate)  si se umplu cu omleta. Mi-au iesit 34 de bucati (depinde cat de mari sau mici le faceti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv choux cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive Oua Faberge - Aspic in coaja de oua