Aperitiv choux cu omleta

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2018 | 2240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru choux:
  • 200 g faina
  • 300 ml apa
  • 5-6 oua
  • 75 ml ulei
  • sare
  • zahar
  • Pentru omleta:
  • 6 oua
  • 200 g telemea
  • 100 g bacon
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv choux cu omleta:

Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si se amesteca cam 3-5 minute, pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit.

Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Dupa al cincilea ou, se verifica aluatul. Se pune o lingura de aluat pe o farfurie, iar daca are mot, nu mai este nevoie de ultimul ou. 

Se pune aluatul intr-o punga decupata la un capat si se formeaza cerculete cu mot. Se coc 10-15 minute foc mai mare, apoi la foc mic pana se rumenesc, cam 20-30 minute. Sa nu deschideti cuptorul in primele 20 minute!

Omleta: Se bat ouale, cu sare si piper. Daca telemeaua este sarata, atunci nu puneti sare. Baconul se taie si se prajeste in putin ulei. Telemeaua se rade fin si se amesteca cu ouale, baconul si se prajeste in ulei.

Chou-urile se taie cu cutitul (pe jumatate)  si se umplu cu omleta. Mi-au iesit 34 de bucati (depinde cat de mari sau mici le faceti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv choux cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine