Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici, se presara 1 lg zahar, 1 lg-ta scortisoara, zaharul cu aroma de caramel si 1 lg unt.
Se pune cratita cu mere, pe foc si se lasa sa fiarba, la foc mare la inceput, apoi mic. Se amesteca din cand in cand, cam 20-30 minute sau pana se inmoaie. Se lasa la racit, pana se face aluatul de clatite.
Aluatul: se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat gros. Eu am folosit o tigaie de clatite foarte mica (cu diametru de 12 cm) , dar puteti folosi si una mai mare, facand mici gramajoare. Se unge tigaia la fiecare clatita, cu unt sau ulei. Eu am folosit unt la primele bucati si apoi ulei (pentru ca untul are tendinta sa se arda). Cand incep sa apara gauri pe suprafata lor, atunci se pot intoarce. Mi-au iesit cam 16-19 bucati (nu mai stiu exact cate am mancat).
Se pun 2-3 clatite in farfurie si se toarna putin sirop si cateva mere deasupra. Se pot servi si cu inghetata.