cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI285
Retete

Paste cu pui si legume gratinate

In Fusilli la 6 Mar 2014

Pieptul de pui il taiem cubulete si il marinam cu ulei de masline, sare, piper, chilli, usturoi pisat si vin alb. Lasam cateca ore sa se intrepatrunda condimentele. Punem lastele la fiert in apa cu sare. Intre timp intr-o tigaie punem ulei de malsine si prajim pieptul de pui. Daca e nevoie...

Clatite umplute cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2014

Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie  si le punem deoparte. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Cand se...

Piri-piri

In Sosuri la 6 Mar 2014

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline.  Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se pune la pastrare. Veti vedea ca se va lichefia si va deveni ca un ulei cu chilli in el. Cu cat il tineti...

Paste Carbonara

In Paste la 1 Mar 2014

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (5-7 minute in apa cu sare si cateva picaturi de ulei de masline). Cand sunt pe jumate fierte, ne apucam de sos. Baconul se taie cubulete (eu l-am cumparat asa) si se pune in tigaie sa se prajeasca. Cand e prajit adaugam in tigaie pastele...

Briose cu mere si scortisoara

In Prajituri la 1 Mar 2014

- Curatam merele de coaja si le taiem cubulete - Intr-un bol amestecam ingredientele uscata: adica faina cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul , zaharul si praful de copt. - In alt castron batem bine ouale cu vanilia si adauagm treptat laptele rece si uleiul.  -Adaugam ingredientele...

Salata de cruditati cu telina , mere si avocado

In Salate la 1 Mar 2014

- Curatam morcovii ,telina  si marul si le radem pe razatoarea mare. Peste mar stropim cu lamaie.Adaugam salata verde taiata fidea si avocado-ul taiat felii si el. Saram si stropim cu putina lamaie.  - Se poate manca impachetat in foi de tortilha sau pur si simplu ca si o portie de...

Ciorba de varza acra cu afumatura

In Ciorbe la 1 Mar 2014

- Spalam afumatura (eu am avut coaste afumate) si o punem in apa rece la fiert .Cand da in clocot adaugam varza care a fost calita in prealabil cu ulei si foaia de dafin. Lasam sa fiarba bine, pana se inmoaie varza si carnea este fiarta. Adaugam legumele taiate cubulete , iar dupa 20 minute...

Peste la cuptor cu spaghetti

In Peste la 28 Feb 2014

Pregatim pestele .Eu am avut red fish congelat; l-am lasat sa se dezghete, l-am curatat si uscat cu un servetel. L-am crestat din loc in loc si l-am sarat, piperat .Am stropit cu lamaie si l-am lasat la marinat cca 2 ore inainte de a il face. Intr-un vas termorezistent asezam legumele: ceapa...

Sarmale in foi de varza creata

In Porc la 24 Feb 2014

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute). Le scoatem si le scurgem intr-un strecurator , apoi le pregatim pentru a le  umple ....

Shepherd Pie (Placinta ciobanului)

In Porc la 20 Feb 2014

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand au fiert bine se scurge apa , se zdrobesc ca pentru piure si se adauga laptele clocotit si unt. Amestecam bine cu un tel pana devine spuma (sa iasa un piure ma tare) .Razuim putina nucsoara sa ii dea gust. In robot tocam...

Quiche de ton cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2014

Preincalzim cuptorul la 180 grade Taiem baconul cubulete sau fasii mici si subtiri (eu am folosit gata taiat) si il calim putin in tigaie; branza se taie fasii sau se razuie pe razatoarea mare. Scurgem tonul si il facem bucatele mici cu furculita Daca va place puteti taia ceapa solzisori...

Pui cu macaroane

In Pui la 17 Feb 2014

- Portionam puiul  - Intr-o cratita incapatoare calim ceapa bine in ulei  si adaugam ardeiul si carnatul taiat cubulete mici. Adaugam bucatile de pui si amestecam, patrunzandu-le bine pe toate partile, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper, sos picant, delicat si...

Piept de curcan cu legume la cuptor

In Curcan la 16 Feb 2014

- Pieptul de curcan se condimenteaza cu sare, piper si cu usturoi pisat. Stropim putin cu suc de lamaie si lasam vreo 2 ore la frigider acoperite. Apoi le prajim cu putin ulei de masline . Feliile se tau fasii si se pun deoparte. - Cartofii se tau cubulete (eu am cumparat congelati) si se...

Spaghette Bolognese

In Spaghete la 16 Feb 2014

- Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat marunt si apoi carnatul taiat ff marunt. Adaugam carnea tocata si foaia de dafin. Lasam sa se caleasca putin , adaugand sare, piper . Adaugam pastele de tomate si ardei (aici depinde de gust si...

Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2014

- Aceste pachetele se fac foarte rapid si sunt foarte bune. Secretul gustului sta in sos. Pregatim sosul : intr-un vas de sticla turnam 1/2 de borcan de sos de susan (se gaseste la magazinele de produse naturiste sau la magazine cu mancare arabeasca). Stoarcem sucul de la o lamaie mica si...

Papricas de cartofi cu carne de porc

In Porc la 10 Feb 2014

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime  - Curatam legumele;  - Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam...

Red fish la cuptor

In Peste la 6 Feb 2014

Curatam bine pestele, facem cateva crestaturi deasupra cu cutitul presaram cu sare si piper. Lasam asa la rece cca 2 ore . Taiem felii groase ceapa si rosiile si le punem intr-un vas termorezistent. Punem pestele deasupra si turnam putin ulei de masline deasupra si vin alb.  Dam la...

Risotto cu caracatita

In Fructe de mare la 6 Feb 2014

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe...

Spata de porc la cuptor

In Porc la 6 Feb 2014

Pregatim carnea pentru a o marina; eu am taiat-o in 4 bucati mari le-am spalat si le-am uscat cu prosop de hartie Crema pentru marinat se face in blenderul vertical din: untura cu putin ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, pasta de paprica si de usturoi cu paprica, sos piripiri- mixam...

Cartofi aromati cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2014

Spalam bine cartofii si ii uscam cu un prosop de hartie Ii taiem pe lungine in 2 daca sunt mai mici sau 4 daca sunt mai mari. Intr-un vas de ceramica termorezistent asezam cartofii, adaugam sare, piper, praf de usturoi amestecat cu ardei rosu si presaram cu ulei de masline. Saltam cartofii...

Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)

In Dulciuri la 2 Ian 2014

- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit  si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca . - Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine;...

Lagosta a Cubana

In Peste la 26 Dec 2013

Pregatim intai lagosta. Daca e proaspata de fierbe pana isi schimba culoarea (cca 5-8 minute). Aici am avut fiarta in prealabil si congelata, deci am decongelat-o si am taiat-o medalioane  (lasam unele cu carapace).Punem deoparte Facem sosul: taiem ceapa julien si o calim cu putin ulei...

Somn cu sos muamba

In Peste la 12 Oct 2013

- Spalam bine pestele si il taiem rondele potrivite.Il condimentam cu sare, piper, usturoi pisat si vin alb. Lasam asa cateva ore la rece, acoperit. - Intr-un vas punem ceapa tocata marunt cua rdeiul si ulei de masline la calit. Adaugam apoi rosiile taiate cubulete si pasta de rosii, lasma...

Pizza Mirage

In Pizza la 7 Oct 2013

Aceste retete nu sunt retete standard, eu doar va scriu ce am pus peste aluatul meu de pizza, combinatiile facute. Principiul meu e ..pune ce ai prin frigider..ce e foarte important e aluatul si sosul de rosii facut neaparat in casa. In rest tine de posibilitati si imaginatie.  Aluatul:...

Peste umplut cu sunca la cuptor

In Peste la 4 Oct 2013

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece. - Intre timp facem sosul: taiem ceapa...

Sos Jindungo Angolan

In Sosuri la 26 Sep 2013

- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la ochi cu mainile. Cand e pe jumate pisat adaugati ceapa tocata marunt si continuati pana devine o...

Crema desert de avocado

In Dulciuri la 11 Sep 2013

- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul , avand consistenta unei creme. Umplem jumatatile de coaja de avocado si servim proaspata. E un...

Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita

In Mancaruri cu carne la 11 Sep 2013

- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se raceasca putin,: se prajesc in baie de ulei inainte sa fie gata carnea cu 3 minute. - Carnea se...

Beef de vaca cu presunto

In Vita la 2 Sep 2013

Feliile de beef le condimentam cu sare si piper Intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; incalzim putin si adaugam feliile de carne. Le lasam dupa preferinta sa se faca (unii prefera in sange , altii bine facute). Prajim pe ambele parti si le scoatem...

Salata de cartofi cu salata verde

In Salate la 27 Iun 2013

- Fierbem cartofii in coaja si apoi ii decojim si taiem rondele subtiri. Fierbem ouala tari si le taiem si pe ele rondele, - Ceapa se taie marunt, salata verde se taie si ea fideluta Amestecam totul cu maioneza si sare, piper. Se serveste dupa ce a stat la rece cca 1 h.

Afisate 361 - 390 din 526 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]