Sarmale in foi de varza creata

de cristeena20 in Porc, 24 Feb 2014 | 19752 vizualizari

 

Urmand sfaturile voastre pentru sarmale va impartasesc varianta mea personalizata a acestor sarmale..sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 4 verze mijlocii crete
  • cimbru verde (sau uscat)
  • marar verde
  • 4 cepe mijlocii
  • o lingura untura
  • ulei de malsine
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 300 gr costite afumate; carnat afumat
  • pasta de rosii, bulion de rosii, pasta de paprika
  • boia, sare, piper, delikat, dafin, usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza creata:

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute). Le scoatem si le scurgem intr-un strecurator , apoi le pregatim pentru a le  umple .

Umplutura: taiem cepele marunt si le calim  bine in ulei amestecat cu untura. Adaugam pasta de paprika si boia de ardei dulce, dafin. Adaugam orezul si treptat adaugam cate putina apamclocotita. Punem pasta de rosii si lasam putin sa se ingroasa. , adaugand merue cate putina apa. trebuie sa devina o consistenta potrivita. Lasma sa se raceasca putin si adaugam cimbrul verde tocat fin. Turnam peste carnea tocata si amestecam bine. Condimentam cu sare, piper si delikat  dupa gustul fiecaruia.

Cu aceasta compozitie  umplem frunzele de varza  , rulandu-le.

 Pe fundul unei oale taiem mijloacele verzelor marunt . Eu am maia daugat putina varza murata maruntita. Punem crengute de cimbru si marar, foi de dafin si boabe de piper . Din loc in loc punem pasta de rosii. Asezam din afumatura pe fund si apoi asezam circular sarmalutele. Intre ele mai asezam costite si carnati si cimbru. Deasupra presaram iar cu varza maruntita si asezam frunze itnregi d evarza. Turnam suc de rosii deasupra. 

 Dam in clocot pe aragaz apoi bagam la cuptorul incins (180 grade) . Eu le-am acoperit la inceput si am completat cu apa la nevoie si spre final am redus temperatura cuptorului si am luat capacul. Se tine la cuptor peste 2 ore...cand sunt bine fierte.

 Se servesc cu smantana (nu congelata :)))

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

21.05.2015, 13:10

delicioase sarmalute

mihaelar63 1

05.11.2016, 03:48

Foarte bune sarmalute !!! Varza creata este mai dulcesi mai usor de digerat . Am sa prepar si e !! Eu le-as fi preparat la cuptor direct in vasul de ceramica in care le-ai prezentat. Bune mai sunt rumenite . Asa le facea buica mea

cristeena20 1

12.11.2016, 14:42

te cred mihaela ulterior am facut si direct in cuptor, doar ii trebuie mai mult timp sa fie varza moale si sa adaugam lichid.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman