Cum se prepara Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere:
Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi).
Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin si o calim in ulei de masline,pana se inmoaie (s anu se arda) si adaugam usturoiul pisat. Adaugam...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si apoi ii decojim. Ouale se fierb tari si le decojim.
Intr-un castron punem cartofii taiati feliute mai mici, ouale taiate bucati mai mari, prazul taiat julien , ceapa tocata fin, ardeiul bucati mici , salata fasii subtiri .Adaugam sare, piper...
- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare. Lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora , pana carnea devine moale. Intre timp pregatim legumele:...
- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine...
- Portionam carnea si o temperam cu sare, piper, usturoi tocat , putin rozmarin (ff putin deoarece e foarte aromat), boia , vin si untura. Lasam acoperite la frigider cateva ore (se poate dinainte cu o seara)
- Intr-o cratita punem uleiul de masline cu ceapa tocata marunt si lasam sa se...
- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.
- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa....
- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:))
- Preparam maiaua din : drojdia proaspata , laptele caldut, 1 lta zahar, 1 lingura faina - se amesteca si se...
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu...
Alegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare grunjoasa.
Bagam cartofii la cuptorul incins, miscand din cand in cand tava, sa se coaca uniform. Cand...
Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi.
Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline. adaugam morcovul , 2 catei de usturoi tocati marunt si apoi carnatul taiat rondele (daca e cabanos) sau...
Socata reteta bunicii
Spalam florile cu grija si le punem intr-un vas (borcan daca aveti) incapator . Stoarceti lamaile si puneti sucul peste flori si zaharul, coaja de lamaie taiata in fasii , drojdia si puneti apa peste ele.
- Eu am pus vasul acoperit in balcon , la soare iar dupa 2...
Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida) si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se...
- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline.
- Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram putin, adaugam la fel piper, usturoi si ulei de masline.
- ceapa o taiem solzisori, la fel si...
- Carnea tocata se modeleaza in burgeri, avand grija sa nu fie prea groase. Apoi deasupra se sareaza, pipereaza si daca ne plac picanti punem putin sos piri-piri. Dam la frigider cateva ore . Atentie, nu condimentam carnea tocata, doar burgerii deja modelati.
- Intr-o tigaie teflonata punem...
- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul.
- intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul...
- Punem fructele de padure in pahare de gin , le zdrobim usor cu o piulita de ceramica. Adaugam cuburi de gheata zdrobite putin. Turnam gin si apoi completam cu apa tonica. Amestecam si punem cate o frunza de menta deasupra.
- Pulpele de pui se curata si se sterg cu un servetel de hartie. Le condimentam cu sare, piper, sos piri-piri , 2 catei de usturoi zdrobiti si presaram cu putin vin alb deasupra. Dam la rece cateva ore sa se marineze.
- Punem pulpele intr-un vas termorezistent si de jur imprejur...
- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine, adaugam merele cu zeama ce a lasat-o si amestecam. Lasam la foc mediu pana scade zeama si merele se...
- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se...
- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si eventualele oase.
- cartofii se curata si se taie betisoare fine, subtiri si ii prajim in ulei...
- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.
- Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat...
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa cu sare si putin ulei de masline).
- Intre timp somonul care a fost sarat in prealabil il punem pe gratar sa se prajeasca , intorcandu-l pe ambele parti. Il scoatem pe o farfurie si il taiem cubulete mici.
- Pisam usturoiul si...
Curatam legumele si le taiem bucati nu foarte mici.
Intr-o oala punem prima data ceapa la calit cu ulei de masline, apoi adaugam usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; dupa cca 2 minute adaugam morcovii si ardeiul, amestecam si lasma sa se caleasca inca putin, adaugam apoi restul de legume,...
- Portionam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot luam spuma de deasupra si apoi lasa sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta aproape de tot adaugam in oala morcovii,telina, patrunjelul , ardeii si ceapa, toate tocate marunt, cubulete. Dupa cca 10 minute aduagam si...
- condimentam bine feliile de carne cu sare, piper, usturoi pisat si pasta paprika, dupa preferinta cu sos picant. Turnam vinul alb si dam la rece, acoperite pentru cel putin 2 ore. Eu le-am tinut de seara trecuta.
- In tigaie punem margarina la incalzit si punem feliile de cotlet sa se...
- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu cutitul.
- In cratita punem uleiul cu usturoiul pisat la calit si adaugam apoi faina. Prajim...
- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7 minute si se scot din apa (pastram apa ). Limbile vor deveni putin gelatinoase, dar au multa carne. Le...
- Punem apa /supa la fiert si turnam peste cus-cus si lasam 5 minute. Apoi amestecam usor cu o lingura sa se desfaca boabele .
- Rosiile le taiem cubulete; la fel procedam cu ardeii si cu castravetele ; ceapa o tocam marunt iar salata verde o taiem fasii.
- Amestecam toate...
Calamarii se pun in sare, piper alb, 1 lamaie stoarsa si usturoi pisat cateva ore la frigider.
Facem un aluat din 3 galbenusuri, faina si bere. Amestecam ff bine cu telul sa nu iasa cocoloase. BAtem albusurile spuma si le adaugam la aluatul de bere, amestecand cu grija cu o lingura de...
Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere
Cum se prepara Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere: Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand...
Paste cu sos de rosii si ciuperci
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi). Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin si o calim in ulei de masline,pana se inmoaie (s anu se arda) si adaugam usturoiul pisat. Adaugam...
Salata de cartofi cu oua
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si apoi ii decojim. Ouale se fierb tari si le decojim. Intr-un castron punem cartofii taiati feliute mai mici, ouale taiate bucati mai mari, prazul taiat julien , ceapa tocata fin, ardeiul bucati mici , salata fasii subtiri .Adaugam sare, piper...
Ciorba de miel reteta
- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare. Lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora , pana carnea devine moale. Intre timp pregatim legumele:...
Prajitura Albina
- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine...
Tocanita de miel
- Portionam carnea si o temperam cu sare, piper, usturoi tocat , putin rozmarin (ff putin deoarece e foarte aromat), boia , vin si untura. Lasam acoperite la frigider cateva ore (se poate dinainte cu o seara) - Intr-o cratita punem uleiul de masline cu ceapa tocata marunt si lasam sa se...
Tarta de branza napoletana
- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora. - Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa....
Cozonac cu nuca
- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:)) - Preparam maiaua din : drojdia proaspata , laptele caldut, 1 lta zahar, 1 lingura faina - se amesteca si se...
Cornulete cu mac
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu...
Cartofi a murro
Alegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare grunjoasa. Bagam cartofii la cuptorul incins, miscand din cand in cand tava, sa se coaca uniform. Cand...
Ciorba de varza dulce cu smantana si marar verde
Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi. Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline. adaugam morcovul , 2 catei de usturoi tocati marunt si apoi carnatul taiat rondele (daca e cabanos) sau...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Spalam florile cu grija si le punem intr-un vas (borcan daca aveti) incapator . Stoarceti lamaile si puneti sucul peste flori si zaharul, coaja de lamaie taiata in fasii , drojdia si puneti apa peste ele. - Eu am pus vasul acoperit in balcon , la soare iar dupa 2...
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara
Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida) si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se...
Caldeirada de peste
- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline. - Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram putin, adaugam la fel piper, usturoi si ulei de masline. - ceapa o taiem solzisori, la fel si...
Hamburger Mc Home
- Carnea tocata se modeleaza in burgeri, avand grija sa nu fie prea groase. Apoi deasupra se sareaza, pipereaza si daca ne plac picanti punem putin sos piri-piri. Dam la frigider cateva ore . Atentie, nu condimentam carnea tocata, doar burgerii deja modelati. - Intr-o tigaie teflonata punem...
Sos pentru pizza
- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul. - intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul...
Gin tonic cu fructe de padure
- Punem fructele de padure in pahare de gin , le zdrobim usor cu o piulita de ceramica. Adaugam cuburi de gheata zdrobite putin. Turnam gin si apoi completam cu apa tonica. Amestecam si punem cate o frunza de menta deasupra.
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
- Pulpele de pui se curata si se sterg cu un servetel de hartie. Le condimentam cu sare, piper, sos piri-piri , 2 catei de usturoi zdrobiti si presaram cu putin vin alb deasupra. Dam la rece cateva ore sa se marineze. - Punem pulpele intr-un vas termorezistent si de jur imprejur...
Clatite cu mere caramelizate
- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine, adaugam merele cu zeama ce a lasat-o si amestecam. Lasam la foc mediu pana scade zeama si merele se...
Tocanita de pui cu galuste
- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se...
Bacalhau à Brás (cod)
- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si eventualele oase. - cartofii se curata si se taie betisoare fine, subtiri si ii prajim in ulei...
Mancare de fasole boabe cu afumatura
- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete. - Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat...
Paste cu somon
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa cu sare si putin ulei de masline). - Intre timp somonul care a fost sarat in prealabil il punem pe gratar sa se prajeasca , intorcandu-l pe ambele parti. Il scoatem pe o farfurie si il taiem cubulete mici. - Pisam usturoiul si...
Supa-crema de legume cu fasole uscata
Curatam legumele si le taiem bucati nu foarte mici. Intr-o oala punem prima data ceapa la calit cu ulei de masline, apoi adaugam usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; dupa cca 2 minute adaugam morcovii si ardeiul, amestecam si lasma sa se caleasca inca putin, adaugam apoi restul de legume,...
Supa de pui cu mazare si galuste
- Portionam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot luam spuma de deasupra si apoi lasa sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta aproape de tot adaugam in oala morcovii,telina, patrunjelul , ardeii si ceapa, toate tocate marunt, cubulete. Dupa cca 10 minute aduagam si...
Cotlet de porc cu sos de mustar si bere
- condimentam bine feliile de carne cu sare, piper, usturoi pisat si pasta paprika, dupa preferinta cu sos picant. Turnam vinul alb si dam la rece, acoperite pentru cel putin 2 ore. Eu le-am tinut de seara trecuta. - In tigaie punem margarina la incalzit si punem feliile de cotlet sa se...
Spanac crema cu ochi de ou
- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu cutitul. - In cratita punem uleiul cu usturoiul pisat la calit si adaugam apoi faina. Prajim...
Orez cu limbi de bachalau
- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7 minute si se scot din apa (pastram apa ). Limbile vor deveni putin gelatinoase, dar au multa carne. Le...
Salata cu cus-cus
- Punem apa /supa la fiert si turnam peste cus-cus si lasam 5 minute. Apoi amestecam usor cu o lingura sa se desfaca boabele . - Rosiile le taiem cubulete; la fel procedam cu ardeii si cu castravetele ; ceapa o tocam marunt iar salata verde o taiem fasii. - Amestecam toate...
Calamari prajiti in aluat de bere
Calamarii se pun in sare, piper alb, 1 lamaie stoarsa si usturoi pisat cateva ore la frigider. Facem un aluat din 3 galbenusuri, faina si bere. Amestecam ff bine cu telul sa nu iasa cocoloase. BAtem albusurile spuma si le adaugam la aluatul de bere, amestecand cu grija cu o lingura de...