E prima data cand fac aceasta reteta dar a iesit deosebit de delicioasa..pentru cine e fan risotto cremos cu multa branza recomand sa incercati aceasta reteta.
Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe aragaz sa fie merue fierbinte.
Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline, iar cand e inmuiata adaugam caracatita feliata si apoi aduagam orezul pentru rizotto. Lasam inca 3 minute sa se caleasca toate si adaugam cu o lingura din supa in care a fiert caracatita, doar cat sa acopere putin orezul. Amestecam continuu si adaugam treptat din supa. CA sa avem un rizotto cremos trebuie sa amestecam mereu in timpul fierberii si sa adaugam apa doar treptat. LA fina, cand orezul este fiert si cremos, adaugam branza parmigiano razuita si mai lasam 3 minute. Adaugam sare, piper dupa gust.
Lasam acoperit cuc apac inca 5 minute apoi servim cu parmigiano ras deasupra.