Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand au fiert bine se scurge apa , se zdrobesc ca pentru piure si se adauga laptele clocotit si unt. Amestecam bine cu un tel pana devine spuma (sa iasa un piure ma tare) .Razuim putina nucsoara sa ii dea gust.
In robot tocam bine ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul. Intr-o cratita punem aceasta compzitie la calit cu ulei de masline si adaugam carnea. Amestecam bine cca 3-5 minute si adaugam sare, piper, boia de ardei, rozmarin, dafin si turnam vinul. Lasam putin sa scada si adaugam pasta de ardei, de rosii si bulionul. La nevoie mai adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba cca 15-20 minute pana se ingroasa sosul. Eu am adaugat putina faina sa ingroase si mai tare sosul. Lasam sa se raceasca putin
Intr-un vas termorezistent punem carnea cu sos, presaram branza rasa deasupra si cu un cornet de patiserie punem cartofii piure deasupra (dupa preferinta) Trebuie sa acopere bine suprafata .
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute (sa se rumeneasca putin deasupra).
Pofta mare!!!!