Este un sos picant (foarte picant) care se serveste la mancaruri . Este varianta sosului iute de piri piri dar facut in casa...se folosesc doar cateva picaturi.
- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la ochi cu mainile. Cand e pe jumate pisat adaugati ceapa tocata marunt si continuati pana devine o pasta groasa rosie. Turnati intr-un borcan si adaugati ulei de masline cat cuprinde .
- Acest sos iute se foloseste in mancaruri pentru a le face picante sau deasupra unei fripturi. Atentie...doar cateva picaturi sunt suficiente. Aceasta pasta tine mult timp si cu timpul devine tot mai iute...
- Daca nu gasiti acei ardei iuti ce exista aici, cu siguranta pot fi inlocuiti cu alte tipuri de ardei iuti, rosii.
1
In poze aveti 2 tipuri de ardei..cei mai mari sunt jindungo , ceilalti sunt piri-piri. Eu ii prefer pe aia jindungo. Reteta facuta aici este cu primii.