corina241

1

Bucataras
incepator

craiova

Bucataras din 27.12.2009

RETETE148
PRIETENI97
Retete / Dulciuri

Tort de sarbatoare

In Torturi la 29 Dec 2013

  Blatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa...

Fursecuri cu nuca si gem

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Zaharul,untul si vanilia se pun intr-un castron maxandu-se pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga galbenusurile. Se mixeaza din nou pana la amestecarea galbenusurilor si se adauga faina+praful de copt si sarea. Se amesteca totul  si incepem sa facem mici bile din aluat pe...

Gogosi pufoase

In Prajituri la 22 Dec 2013

Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de...

Tort cifra 8

In Torturi la 31 Mai 2013

Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc (vezi foto) .Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme. Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa. Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi...

Tort de eclere

In Dulciuri la 3 Apr 2013

Se pune apa la fiert cu uleiul. Dupa ce a dat un clocot,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca continuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza...

Tort cu rulada si crema de visine

In Torturi la 12 Mar 2013

  Pentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt. Pentru blatul de rulada Albusurile se bat...

Mucenici

In Dulciuri la 7 Mar 2013

Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie...

Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

In Torturi la 2 Ian 2013

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de...

Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

In Torturi la 16 Oct 2012

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat (vezi foto 2) . Merele curatate de coaja si scobite in mijloc (vezi foto 3) le vom umple cu dulceata (foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul...

Prajitura Raffaello

In Prajituri la 15 Oct 2012

Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt. Siropul :Laptele il amestecam cu zaharul si  nuca de cocos,dam un clocot si...

Tort panza de paianjen cu ananas

In Torturi la 7 Oct 2012

Blatul de cacao :Separam albusurile pe care le batem spuma tare si incorporam cu zaharul ,mixand in continuare pana obtinem acea bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca si o maioneza.apoi turnam in fir subtire in bezeaua lucioasa.La sfarsit incorporam faina in ploaie imreuna cu...

Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine

In Prajituri la 27 Sep 2012

Branza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza. Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore. Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat...

bomboane raffaello

In Prajituri la 27 Sep 2012

Se amesteca zaharul cu laptele praf,la care se adauga nunca de cocos si apoi untul lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit in microunde.La final adaugam smantana si napolitana maruntita. Se formeaza o compozitie ca in imaginea 2 si incepem sa modelam mici bilute rotunde,in...

Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

In Prajituri la 10 Sep 2012

Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute. Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat...

Tort Iepuras De Paste

In Torturi la 15 Apr 2012

blatul :separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma...

Tort Cifra 4

In Torturi la 23 Ian 2012

Blatul: Separam albusurile pe care le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,iar bezeaua devine lucioasa. Galbenusurile frecate cu uleiul se incorporeaza in beazaua de albusuri,adaugam faina treptat,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o tava dretunghiulara cu hartie...

Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***

In Torturi la 31 Dec 2011

Blatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 13 Dec 2011

Frecam ouale cu zaharul,adaugam uleiul si continuama sa frecam pana se incorporeaza.Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,adaugand si laptele.Aluatul trebuie sa curga ,fiind mai gros decat aluatul de clatite.se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam jumatate...

Tort de mandarine pentru Andreea

In Torturi la 1 Dec 2011

Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel: Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final...

Prajitura cu smantana si visine

In Prajituri la 24 Noi 2011

Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare. Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit...

Tort fluturas aniversar

In Torturi la 24 Iul 2011

blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt. crema :250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema...

Saculeti aromati

In Prajituri la 23 Ian 2011

Intr-un bol mare punem toate ingredintele:ouale,zaharul,laptele si faina pe care le mixam.Subtiem compozitia cu apa minerala,adaugam esenta de rom,zeama de portocala si plicul de zahar vanilat. Le amestecam pe toate avand grija sa nu se formeze cocoloase. Luam o lingura mare adanca,gen...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

In Prajituri la 16 Ian 2011

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi. Crema: Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu...

Guguluf cu cacao

In Prajituri la 8 Ian 2011

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul ca sa fie incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.Adaugam treptat ouale treptat,mixam bine si le incorporam pe toate.Ajutandu-ne de un tel adaugam...

Mini-tartele unui incepator

In Prajituri la 7 Ian 2011

Mini-tarte :Amestecam oul cu zaharul tos si cel vanilat,apoi adaugam untul usor topit .Faina,impreuna cu praful de copt se incorporeaza in compozitia se mai sus,omogenizam bine si dam la rece.Intre timp incalzim cuptorul si pregatim formele de tarta pe care le ungem bine cu unt. Scoatem coca...

Prajitura cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 5 Ian 2011

Blatul 1: Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si...

TORT '' New Year''

In Torturi la 1 Ian 2011

Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn. Faina,cacaoa si praful de copt se adauga...

Clatite cu dulceata

In Dulciuri la 29 Dec 2010

Am pregatit un castron de plastic,am pus ouale si praful de sare,am adaugat treptat putin lapte si apa minerala,apoi am inceput sa adaug faina.Am amestecat bine cu telul,apoi am inceput sa subtiez compozitia turnand si restul de lapte si apa. Cand toata compozitia a capatat consistenta,am...

Coronita cu stafide si portocale

In Prajituri la 13 Dec 2010

Separam albusurile si le batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le turnam incet peste bezeaua obtinuta. Incorporam faina si pastram 2 linguri in care adaugam cacaoa.La sfarsit punem praful de copt. Pregatim o forma...

Coronita pufoasa

In Prajituri la 1 Dec 2010

Albusurile batute spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si devin ca o maoineza,apoi le punem peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si praful de copt puse in ploaie. Pregatim o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 29.12.2013

Tort de sarbatoare

publicat la 23.12.2013

Fursecuri cu nuca si gem

publicat la 22.12.2013

Orez cu lapte pentru copii

Horosmopul tau de astazi:

Leu

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Tosca

Voturi:28

Toba de pui

Voturi:49

Pasta de zahar

Voturi:35

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]