Tort fluturas aniversar

de corina241 in Torturi, 24 Iul 2011 | 7474 vizualizari

 

...un an in plus...hhmm...."31" ;)...o raza de speranta,o clipa de bucurie si-un suras promitator...
LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

crema:  (1+2)

  • 500ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata menaj
  • 2 linguri miere

  sirop:  

  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa 
  • 2 linguri zahar

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas aniversar:

blatul:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt.

crema:250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema alba bine inchegata. 

crema neagra:250 ml frisca lichida se pun la foc mic intr-un vas,se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana ce se obtine o crema de consistenta unei glazuri.

siropul:apa cu esenta de rom si zaharul se pun la fiert si se da un clocot>

asamblare:taiem blatul in 2,il insiropam apoi adaugam crema alba oprim 3- 4 linguri pentru decor.crema neagra se intinde deasupra si se decoreaza cu restul de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas aniversar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (59)

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:31

foarte frumos

maryblonda 1

28.08.2012, 12:16

fffff frumos tortul imi place azi e ziua nepotelului meu si il fac sa fie surprise.

CretuValentina 1

16.06.2019, 13:19

wow,ce frumos

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca