Sunt cei mai buni biscuiti cu lamaie mancati vreodata... Ingredientele nu sunt costisitoare si se fac usor.Trebuie doar putina rabdare...dar merita !!!
Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.
Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.
Adaugam oul intreg ,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.
Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat 3 ore.Aluatul va trebui sa fie tare,sa poata fi modelat cu usurinta.
Dupa timpul in care a stat la frigider , luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).
Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos ,apoi prin zahar pudra.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ).
Punem bilele de aluat lasand spatiu intre ele.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.
NU se lasa mai mult de 10 minute deoarece ,desi abea scoase din cuptor par moi,ele se vor intari.
Se pastreaza de pe o zi pe alta ( daca apuca :) ) intr-un vas inchis ermetic.
1
Din cantitatile de mai sus ies 18 biscuiti.
2
Puteti inlocui untul cu margarina.