Am un caiet care nu este complet, in care am scris aproape toate sfaturile pe care le-am auzit, sper sa va fie de ajutor.
Capsunile trebuie spalate cu doar jumatate de ora inainte de masa, altfel isi pierd aroma.
Din coaja de pepene verde se poate face dulceata.
Incercati sa puneti in compotul de pere putina scortisoara, devine mai gustos.
Coaja fructelor contine mai multe saruri minerale decat fructrele. (La fel procedez si cu unele legume, de exemplu coada de la dovlecel o dau pe razatoare, ca aspect poate ca nu e placut, dar cand gatesc pentru mine acasa asa procedez.)
Daca doriti sa gatiti pentru un tip de regim fara sare, puteti folosi cu succes mararul, iar semintele de marar pot inlocui chimenul.
Galustele de gris vor fi mai pufoase si mai mari daca se pun in compozitia lor si un varf de cutit de praf de copt.
Vinetele se coc la foc puternic, la foc mic devin amare.
Pentru cei cu boli de ficat, carora doctorul le-a recomandat dieta fara orice fel de grasimi, se poate gati cu ulei de parafina comestibil, nu are gust sau miros si leaga bine sosurile. (uleiul de palmier contine grasimi)
Soteurile li se adauga grasime cruda (ulei neprajit) doar inainte de a fi servite la masa.(mai sanatos pentru organism)
Stiti ce fac unele lanturi de magazine pentru ca mezelurile, in special salamurile sa nu se mai inegreasca dupa taiere? Le ung cu unt pe sectiunea taiata.
Sper ca v-au fost de folos sfaturile mele, ma intorc la treaba acum, mult succes in bucatarie!