- Cand fierbi ouale pune sare in apa care fierbe pentru a nu se crapa coaja.
- Peste carne se adauga 1 lingurita de bicarbonat pentru a devenii mai frageda dupa preparare.
- Nu se pune sare pe carne decat dupa ce a fost preparata,pentru ca altfel sarea usuca carnea si o face sa isi piarda din gust.
- Pentru ca legumele sa isi pastreze culoarea,dupa ce s-au fiert se pun intr-un vas cu apa rece sau cu,cuburi de gheata.
- Carnea pentru friptura nu se spala cu apa,se sterge cu o carpa curata uda.
- Fragezimea fripturii se poate pastra daca inainte de a se pune la prajit se stropeste cu coniac
- Lamaia stoarsa va avea mai multa zeama daca inainte o punem in apa calduta.
- Rosiile se curata usor de piele daca se oparesc cateva secunde.
- Piureul de cartofi va fi mai pufos daca il bateti cu lapte cald si margarina.
- Maioneza devine mai spumoasa si mai deschisa la culoare daca se adauga putina apa rece cand este aproape gata.
- Pasta de rosii se pune in mancaruri doar atunci cand,carnea este gata.
- In sosurile care se folosesc rosii sau pasta de rosii daca se adauga 1 lingurita de zahar,sosul devine mai bun