Reguli de siguranta si norme de igiena in bucatarie

Postat de Alexandra Burz in Tipsuri pe 22 Feb 2014, 22:42

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
  1. Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar.
  2. Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare.
  3. Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru carne cruda, peste, fructe si legume.
  4. Nu cumparati oua cu coaja crapata.
  5. Nu se recomanda consumul de alimente care contin oua crude copiilor, femeilor insarcinate si varstnicilor.
  6. Temperatura normala in frigider trebuie sa fie de +5 grade sau mai mica, iar in congelator de -20 grade.
  7. Spalati cat mai des servetele de bucatarie, servetelele din material textil, sorturile, servetele de prins si manusile de bucatarie.Nu permiteti animalelor de companie accesul in bucatarie si mai ales pe suprafetele de lucru.
  8. Alimentele crude si preparate se pastreaza separat unele de altele, in frigider. Pastrati carnea in zona corespunzatoare din frigider, produselel lactate inpreuna pe unul din rafturile de sus. iar salatele, legumele si fructele prospete in cutiile speciale.
  9. Puneti alimentele crude in frigider sau congelator cat mai curand dupa cumparare.
  10. Daca utilizati vesela din silicon, aluaturile care contin anumite fructe sau legume care pateaza puternic pot modifica culoarea formei. Pentru a reduce acest risc, incercati sa evitati temperaturile prea mari din cuptor. Decolorarea sau patarea suprafetelor, nu afecteaza calitatea ustensilelor din silicon.

Preluat revista Delicii la cuptor.

Comentarii (9)

23.02.2014, 12:19

23.02.2014, 15:22

25.03.2014, 08:42

Bune sfaturi, multumesc Doar cel cu ouale cu coaja fisurata nu prea se poate urma. Eu de onicei cumpar oua cu cofrajul, si ori e sigilat ori (daca il iau de la Avicola) mi-l da cum mi-l da si nu pot sa comentez

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola