Pentru ca mi s-a facut onoarea (nu glumesc) de a fi primit in familia mare a bucatarasilor, vreau sa multumesc tuturor pentru atmosfera calda de pe acest site si mai vreau sa demonstrez ca nevasta-mea mi-a criticat pe nedrept calitatile de bucatar.
Orice ati zice dumneavoastra, femeile, ma vad nevoit sa declar ca cei mai buni bucatari tot barbatii sunt si va voi demonstra postand nu doar o reteta ci primul modul dintr-un Curs practic de bucatarie.
Nu procedati cum fac femeile care, in mod natural, sunt lipsite de spirit practic: intai se apuca de gatit si pe urma, in functie de ce necesitati au, isi aduc si ustensilele necesare. Barbatii, persoane creative, nu pierd inutil timpul cu cititul retetei si adauga ingredientele in functie de inspiratia de moment. Asa au aparut cele mai multe din retetele de gatit. Femeile au dat lumii noi retete de gatit doar din greseala. Fie ca au tinut mancarea mai mult pe foc, fie ca au confundat ingredientele. Importante pana la urma sunt rezultatele. Columb cauta o noua ruta spre India si a descoperit America .
Scurt instructaj de protectia muncii :
Ustensila de baza in bucatarie este cutitul si se apuca intotdeauna de partea mai groasa. Cand se feliaza, degetele se tin la distanta de partea ascutita si, daca uitati de acest lucru, este bine sa aveti o sticla de whisky langa dumneavoastra, pentru a lua o dusca in scopul ameliorarii durerii, acesta stopand si sangerarea ...dupa doua-trei pahare.
Pentru a nu fi descurajati este bine sa incepeti cu retete simple, pe care le gasiti in orice carte de telefon sau pe internet si toate incep cu urmatoarele cuvinte: livrare la domiciliu .
Ca mancarea sa fie impregnata cu energie pozitiva, inainte de a va apuca de treaba, este bine sa spuneti o scurta rugaciune. Nu are importanta carui sfant va adresati. Din cate stiu eu, la romani, cei mai importanti sfinti sunt Zamolxe si 'Zdamasii .
Prima mancare pe care o voi prepara pentru dumneavoastra este ciorba de pui .
Se ia o sticla de whisky si un pahar. Eu nu recomand adaugarea ingredientelor "dupa gust". Mancarea trebuie facuta cu masura. Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu doua linguri de sare, cat sa acopere puiul (apa , nu sarea ). Se toarna un paharel de whisky. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete sau rondele. Se mai toarna un paharel de whisky .
Se pun rosiile si se mai lasa cinci minute. Se mai toarna un paharel de whisky. Se adauga borsul, leusteanul si patrunjelul, se lasa in continuare sa fiarba...apoi , eu nu stiu dumneavoastra cum sunteti dar pe mine, cand ma ia apa, este semn ca pot sa iau ciorba de pe foc si s-o servesc repede, pana nu vine nevasta-mea sa vada ce-am facut. Pofta buna !
P.S. 1 - Postez tot pe pagina nevestei, pentru ca n-am citit instructiunile pentru a posta pe pagina mea si nici n-am de gand...
P.S. 2 - Persoanele interesate de achizitionarea celui de-al doilea modul sunt rugate sa trimita banii pe adresa mea, si nu pe a nevestei :D