Lucruri utile

Postat de Lau in Bucataras eFeminin pe 13 Ian 2012, 12:25

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Daca se presara cuisoare pe o jumatate de lamaie, aceasta ajuta la alungarea tantarilor, in zilele calduroase si inabusitoare.

Borcanele care se deschid greu se asaza cu capacul in jos, in apa calda, cateva minute.

Ca sa nu se usuce, cascavalul se pastreaza la frigider intr-o panza curata, inmuiata in vin alb.

Telina si alte radacinoase se pot pastra proaspete la frigider, daca se infasoara in folie de aluminiu.

Uleiul ramas de la prajit il mai poti folosi daca-l strecori si adaugi putina zeama de lamaie.

Daca vrei sa ai mai multa zeama de lamaie, inainte de a o stoarce, pune-o 5 minute in apa fierbinte.

Pentru a inlatura mirosul din frigider, se pune un pahar cu zat de cafea. Se schimba dupa 4 zile. Se poate incerca de asemenea si cu carbune.

Pentru a inlatura mirosul urat de la chiuveta, se presara in scurgere, peste noapte, praf de copt.

Daca vrei un zahar aromat pentru prajituri pune intr-un borcan cu zahar cateva flori de levantica. Se poate folosi la inghetate si la creme pentru prajituri.

Petele de rugina, care apar pe bateriile de la bucatarie sau pe obiectele metalice din casa, ies foarte usor daca le freci cu cateva felii de ceapa cruda si cu zeama de lamaie. La fel de bine actioneaza si otetul fiert asupra ruginii.

Grasimea de pe oalele de inox sau email se ia cu bicarbonat.

Daca vrei sa scapi de mirosurile fundurilor de bucatarie, mai ales de cel de ceapa, care se imbiba foarte usor, curata cu otet.

Nucile pecan pot fi greu de curat de coaja. Pentru a usura procesul, scufundati-le in apa clocotita timp de 10 minute.

Cartofii ajuta la indepartarea petelor alimentare de pe maini. Feliati un cartof crud si frecati cateva secunde, dupa care clatiti-va cu apa.

Pentru indepartarea mirosurilor de peste, striviti cateva capsuni proaspate intre degete pentru un minut sau doua, apoi se clateste cu apa si sapun. Alternativ se poate achizitiona un sapun metalic.
Pentru ca mierea sa se desprinda mai usor de lingura atunci cand masuram cantitatea, ungeti lingura cu unt sau margarina inainte.

Pentru a prelungi viata unui lapte inceput, adauga sare. Un varf de sare va incetini ritmul de raspandire a bacteriilor.

Daca este tinut la congelator, zaharul brun nu se va intari.

Pentru ca un tort sa-si pastreze prospetimea mai mult timp, adaugati o jumatate de mar in recipientul in care tineti tortul la rece.

Pentru a preveni incoltirea cartofilor, puneti un mar in plasa/lada/cosul in care depozitati cartofii.

Cel mai bun moment pentru a culege fructe si legume, pentru un maximum de aroma, este dimineata.

O felie de mar va inmuia zaharul brun intarit (sau un trabuc uscat).

Evitati depozitarea cartofilor alaturi de ceapa, deoarece se vor strica mult mai repede, atat cartofii, cat si ceapa. De asemenea, nu depozitati cartofii in frigider.

Nu depozitati rosiile la frigider. Este valabil si pentru piersici, cartofi, ceapa, paine, usturoi si cafea. Temperaturile mici vor compromite gustul si textura acestor ingrediente.

Pentru a obtine de doua ori mai multa cantitate de suc, bagati pentru 10-20 de secunde lamaile, limetele si portocalele la cuptorul cu microunde inainte de stoarcere.

Pentru a preveni alunecarea fundurilor de bucatarie, puneti un prosop dedesubt in timp ce lucrati.

Servirea alimentelor calde pe farfurii reci este o greseala de incepator. Incalzeste farfuriile timp de zece minute inainte de montarea preparatului. Pe de alta parte, farfuriile sau platourile racite la frigider vor stimula prospetimea preparatelor reci, precum salatale de vara.

Rosiile sunt intotdeauna mai aromate cand le mananci la temperatura camerei.

Menta si busuiocul proaspat se pastreaza cel mai bine invelite intr-un servet de bucatarie umezit si apoi invelite in folie. Poate rezista si doua saptamani fara probleme.

Pentru conservare, foloseste doar oteturi care au aciditatea mai mare de 5%, deoarece aciditatea ridicata ajuta la pastrarea prospetimii legumelor, din conserve, mai mult timp. In cazul acesta trebuie sa ai de asemenea grija ca oala in care fierbi legumele sa nu reactioneze la otet. Cratitele de otel inoxidabil si cele non-adezive sunt cele mai bune.

In cazul in care painea a mucegait, nu este suficient sa arunci doar bucatile afectate de mucegai. Arunca toata painea.

Daca folosesti betisoare de frigarui, tine-le in apa timp de 5 minute, inainte de a le folosi. Astfel, ele nu se vor arde la capete.

Comentarii (5)

13.01.2012, 12:58

Ciusoarele-n lamaie , ajuta si la odorizarea frigiderului

13.01.2012, 13:53

Utile inmformatii
imi place cea cu painea mucegaita

13.01.2012, 20:30

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]