1) Lasati lamiile mai putin coapte sau dure, timp de 7 - 10 min, in apa calduta pentru a obtine mai mult suc.
2) Pentru ca cartofii sa fiarba mai repede, lasati-i timp de jumate de ora in apa rece cu sare, apoi treceti la gatit.
3) Pentru a verifica prospetimea oualor, tineti-le in apa cu sare: cele proaspete se vor scufunda; cele mai vechi vor ramine la suprafata.
4) Daca preferati popcornul - tineti boabele la frigider si preparatile cit inca sunt reci - pentru a obtine fulgi mai aspectuosi.
5) Inainte de a prepara conopida, lasati-o timp de citeva minute in apa calduta cu sare pentru a o curata de bacteriile si murdaria din interior.
6) Pentru ca sa pastrati culoarea si prospetimea zarzavaturilor si legumelor, spalatile cu apa ce contina citeva picaturi de otet sau sare.
7) Pentru a pastra mai bine ardeii grasi, inlaturati semintele si capacelele.
8) Pentru ca sa fie mai proaspata si sa nu aiba miros opariti carnea de miel sau oi cu lapte clototit. Lasati timp de o ora in lapte care poate fi diluat cu putina apa.
9) Interesant: pentru a scoate petele de pe fata de masa, adugati in masina de spalat, impreuna cu detergentul, un pliculet de praf de copt.