Dragii mei,
La inceputul acestei saptamani s-a dat startul votarii la concursul Reteta Anului!
Vreau sa urez mult succes fiecarui participant curajos. Sper ca pana la sfarsitul zilei de duminica, 24 ianuarie, sa acumulati cat mai multe voturi, iar retetele voastre inscrise in concurs sa intre in faza jurizarii.
Aceasta faza finala a concursului, jurizarea, va incepe nu peste mult timp, asa ca este timpul sa va dezvalui si componenta juriului minunat de care ne bucuram in acest an.
Este un juriu mai numeros si mai complet ca niciodata, format din oameni foarte priceputi, pe care ii admiram si de la care avem ce invata. Numarul mare de membri ai juriului va asigura, implicit, o obiectivitate cat mai mare a rezultatelor. Jurizarea se va realiza individual de fiecare membru al juriului, iar castigatorii vor fi desemnati prin realizarea mediei clasamentelor.
Componenta juriului:
Cef Mehrzad Moghazehi - Invitat special, pentru prima data in juriul Reteta Anului (retetedetop.ro)
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucatarasro-mehrzad-moghazehi-75321.html
Chef Sylvia Boutiere - Prietena veche a Bucataras, chef desavarsit
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-sylvia-60430.html
Chef Alex "The Teacher" Cirtu - Bucataras indragit, cu talent multiplu: chef, profesor, actor
Bloggerita simpatica Gaby Duceag - Blog culinar retetepapabun.ro
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-ro-gaby_d-8111.html
Bloggerita talentata Miha Simiuc - Blog culinar dulciurifeldefel.ro
http://www.bucataras.ro/articole/bucataras-sustine-blogosfera-culinara-miha-862.html
Bloggerita vestita Adina Ciocalau - Blog culinar cartederetete.ro
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucatarasromitinita-66374.html
Bucataras minunat Oana Tepelin - Autoarea unor retete desavarsite, sursa de inspiratie pentru bucatarasi
http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucatarasro-oana-tepelin-75441.html
Criteriile jurizarii (note de la 1-10) per reteta:
- calitatea fotografiei
- complexitatea retetei
- claritatea descrierii modului de preparare
- originalitate
Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 25.01. – 31.01.2016
Jurizarea va fi efectuata de un juriu format din sapte membri. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:
Locul 1 – 10 puncte
Locul 2 – 9 puncte
Locul 3 – 8 puncte
Locul 4 – 7 puncte
Locul 5 – 6 puncte
Locul 6 – 5 puncte
Locul 7 – 4 puncte
Locul 8 – 3 puncte
Locul 9 – 2 puncte
Locul 10 – 1 punct
Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.
La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.
Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2015 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.