In randurile ce urmeaza o vom cunoaste pe Sylvia. Fiind de patru ani alaturi de noi, as putea spune cate ceva despre ea, dar as rapi din farmecul povestii...
ANTREUL
1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Numele meu este Sylvia Boutiere . In ultimii 20 de ani am facut o multime de lucruri : am lucrat in Radio ( o perioada de studentie superba) am facut facultatea de Drept, m-am casatorit, am lucrat in diverse firme in privat si public, am nascut un baietel superb, mi-am stabilizat cumva si cariera profesionala lucrand ca si jurist la Consiliul judetean Cluj . Cand totul era asezat la locul lui, am lasat totul balta si ne-am mutat, am schimbat tara, casa, profesia, am invatat o limba straina, am facut alta scoala, am luat-o de la zero pentru inca o data …si am invatat asa cum spunea Octavian Paler ca avem timp sa ne facem iluzii, sa ne facem proiecte, sa sfaramam vise si apoi sa le reinventam. Avem timp pentru toate doar ca nu este intotdeauna usor sa mergi mai departe.
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Faptul ca gasesc mereu puterea de a raspunde prezent daca un prieten are nevoie de mine si stiu mereu sa ascult, sa zambesc si sa ajut spunand ca nu e nici un deranj. Poate apreciaza si mancarea mea ;) si faptul ca am mereu casa deschisa pentru prieteni .
3. Principalul tau defect?
Faptul ca incep prea multe lucruri in acelasi timp pentru a putea sa le finalizez, nu imi ajunge timpul pentru cate as vrea sa fac .
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Cu varsta cred ca am invatat sa nu mai am planuri indraznete, totul e asa de neprevazut, incerc sa iau fiecare zi la randul ei, sa fac cat pot de multe, sa petrec timp cu familia mea , sa iubesc, sa rad , sa gasesc in fiecare zi o clipa de rasfat pentru suflet si sa ii rasfat pe cei din jurul meu.
5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))
Pe Bucataras am intrat la invitatia Oanei, a fost dragoste la prima vedere, o atmosfera aparte, oameni cu sufletul pe palme, deschisi si binevoitori, care rad mult si iubesc bucatele bune, isi povestesc clipe si evenimente din viata lor , cum ai puteai sa nu ii iubesti ? A fost lansat de doi barbati ? :)) asta chiar nu stiam dar ma bucur ca au facut-o , au creat un loc minunat.
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
In bucatarie, nu incape termen de comparatie.
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Tarziu :) dupa ce am venit in Franta , acum vreo 7 ani cand stand acasa am avut timp pentru prima oara in viata mea sa gatesc cu adevarat, sa ma intreb ce mi-ar face placere sa mananc, de unde sa cumpar ingredientele…plus ca aici am descoperit de ce gastronomia este una din minunile lumii. In tinerete eram catastrofa in bucatarie :) dar asta ramane intre noi.
Felul principal
1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Ciorba de cartofi cu smantana reteta bunicii mele, nu cred ca trece mai mult de 2 saptamani fara sa o refac , sunt dependenta de supa asta simpla.
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Supe de toate felurile si toate texturile si fructe de mare , cred ca as putea trai numai cu acestea.
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Cred ca daca trebuie sa aleg ceva anume as alege un pranz mancat la un mic restaurant vietnamez, pe o straduta mica a cartierului Opera din Paris. Dupa o zi intreaga petrecuta pe strazi si prin muzee, cu o prietena draga mie, am ajuns acolo si am mancat inghesuite la o masa mica primele ravioli imperiale servite in foi de banana si prima supa adevarata Pho-bo de vita, era o admosfera magica, lumea vorbea in toate limbile, descopeream o noua cultura culinara…
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Filé de vita, cu risotto perfect gatit si asezonat cu ciuperci de padure , succes garantat pentru orice pretentios.
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Aici as avea o lista lunga, am avut ocazia sa lucrez cu multi bucatari buni si sa invat multe lucruri care numai practica te poate invata. Sa va spun totusi… primul este prajirea pestelui pe hartie de copt pusa in tigaie peste unt si ulei de masline amestec ,la foc mediu, jumatate timpul de gatire ( se obtine o crusta perfecta care nu se lipeste si nu se strica) apoi se continua in cuptor. Al doilea ar fi gatirea gastronomica a carnii de vita prajita : carnea se lasa intotdeauna sa ajunga la temperatura camerei, se asezoneaza cu sare de mare si piper chiar inainte de gatire, se prajeste in unt clarificat, se stopeaza la jumatatea timpului de gatire si se lasa cateva minute la destins. Se reia prajirea si se rectifica asezonarea la final, asa o sa obtineti un steack de vita perfect , care trebuie sa ramana roz la interior.
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Nu prea am facut boacane :) am facut o data o pizza acasa cu o faina care avea agent de crestere in ea dar avea si zahar , de care nu am stiut si a iesit o pizza dulceaga si picanta …nu as recomanda reteta.
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Pisici, caini, sarpe si alte delicatesuri din bucataria Asiei indepartate :))
Desertul
1. Ce ti se pare sexy?
Asta e o sectiune chiar noua :) sexy pe bucataras :)) .
O privire intensa , care iti patrunde pana in suflet si iti creaza acel gol magic in stomac .
2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Cum am peste 30 de ani stiu ca Barbatul ideal nu exista :) . Cum arata : inalt, bine facut, bland, tandru, generos, cu ochi patrunzatori , intelegator ( pana aici l-am descris pe sotul meu :) ) urmeaza partea cu viziunea : care te ajuta la orice ai de facut in casa, nu isi lasa lucrurile imprastiate, nu te intreba pe tine unde sunt dupa aceea :) ) , spune lasa ca in seara asta ma ocup eu de copil :) . Cel mai important este sa iti construiesti relatia ideala cu barbatul din viata ta , sa intelegi ca nimeni nu e perfect dar ca va puteti completa minunat cu putina bunavointa.
3. La ce visezi?
Sa calatoresc mult, sa scriu o carte, sa invat sa conduc o barca , sa locuiesc undeva intr-un colt uitat de lume inconjurata de natura.
4. Ce pasiuni ai?
Gatitul, calatoriile, imi place sa pictez si sa colectionez ceasuri si filme.
5. Ce urasti cel mai mult?
Minciuna.
6. Cum te relaxezi?
Ma relaxez petrecand timp cu familia mea, in special cu fiul meu, facand orice lucru marunt impreuna, vazandu-l cum creste in fiecare zi si ascultandu-i intrebarile, e magic sa vezi cum se vede lumea prin ochii unui copil.
7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Iubesc toate culorile , iubesc muzica jazz , soul , blues / iubesc toate florile e greu sa aleg ceva , cultiv flori si imi place sa le am in preajma. Am mereu in casa orhidee, sunt un exemplu de puritate, de fragilitate, de frumusete pura.
Nota de plata
Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:
Despre Bucataras as putea sa vorbesc ore intregi, este site-ul meu de suflet, singurul care imi gazduieste toate retetele, nici macar pe blogul meu nu am reusit inca sa postez tot ce am pe Bucataras. Este mai mult decat o comunitate pentru mine, este o familie, cu multa lume vesela cu inima deschisa cu prieteni adevarati care nu te uita nici atunci cand lipsesti vreme indelungata, cu oameni care stiu sa rada, sa iubeasca, sa incurajeze in loc sa critice . Sunt oameni care sunt emblema ospitalitatii romanesti, au mereu usa deschisa si bucate calde pentru noii veniti cu care le impart cu drag, isi povestesc bucuriile si necazurile, este o admosfera magica de « acasa » atunci cand sunt pe Bucataras.
Ma bucur ca fac parte din aceasta comunitate, pentru mine Bucataras este o bucatica de « Romania » draga , aceea a oamenilor buni si simpli cu bucate calde si cu o vorba buna, la care am acces intr-un clik si asta inseamna mult .
Sper ca intr-o zi sa am ocazia sa intalnesc acei prieteni dragi pe care ii cunosc de ani de zile dar nu i-am intalnit inca , multumesc www. Bucataras.ro.