El Mir, restaurantul libanez de la Marriott

Postat de Bucataras in Restaurante pe 19 Noi 2009, 09:25

El Mir, restaurantul libanez de la Marriott

Restaurantul nu este trecut in lista oficiala a hotelului Marriott. Este plasat la parter, la capatul coridorului din stinga, pe linia magazinelor Vuitton sau Samsonite.

Fiind intr-o seara de simbata, ma asteptam, sincer, ca restaurantul sa fie mai populat. Noi am ocupat o masa de 4 persoane si au fost maxim alte 3-4 mese ocupate de-a lungul celor 2 ore petrecute de noi acolo. Localul este civilizat decorat in stil libanez, curat, iar ospatarii sint imbracati in costume traditionale libaneze. Sint preocupati de clienti, se vede acest lucru, dar mai au momente in care uita ... Am comandat un cappuccino si 2 cafele libaneze inainte de a ne aduce felurile de mincare, dar n-am primit decit cappuccino-ul ... La desert l-am intrebat ce se intimpla de dureaza atit sa prepare 2 cafele :) si tipul si-a dat seama ca uitase de ele.

Am comandat:

Salata de masline: 14 ron - Salata de masline, cu rosii, patrunjel, nuci - a fost foarte uleioasa, nu ne-a placut

Jibneh Halloum Grilled: 30 ron - specialitate libaneza de brinza holloum la gratar servita cu castraveciori cruzi si rosii - excelenta

Chicken ras asfour: 19 ron - specialitate libaneza de pui prajit in unt cu usturoi, menta uscata si lamiie - excelent

Batata Harra: 12 ron - mincare libaneza de cartofi cu sos de rosii, usturoi, patrunjel si ardei iute - bun

Aripioare de pui la gratar: 29 ron - 6 aripioare, cu salata de varza si morcov cu maioneza, invelite in lipie libaneza - bun

Mix grill:  37 ron - o frigaruie de pui, 2 baghete din carne tocata cu condimente specialitate libaneza pe pat de ceapa si patrunjel condimentate si legume la gratar - foarte bun

Legume la gratar: 23 ron - 1 rosie, 1 ardei gras, 1 ardei, 3 cepe la grill - bataie de joc. Sa comanzi legume la gratar (care in poza din meniu aratau excelent) si sa primesti un platou cu ceapa la gratar iti stirneste efectiv minia

Piine libaneza: 2 ron - foarte buna

Vin Castel Bolovanu (Vin arte): 70 ron - foarte bun

Baclava: 18 ron - foarte buna

Kashta: 18 ron - desert libanez cu spuma de lapte, banane si fistic - excelent

Cappuccino: 10 ron - bun

Cafea cu hell: 10 ron - (hell sau cardamon - planta arabeasca aromatizanta, speciala pentru hipertensivi. Hellul este folosit mai ales in condimentarea cafelei si a dulciurilor cu cacao, deoarece neutralizeaza toxicitatea anumitor alcaloizi. Cea mai mare faima si-a castigat-o cardamonul ca reintineritor, fiind pe drept cuvant numit in franceză Sămânţa dragostei) -  buna

Apa plata: 7,5 ron - senzationala

Una peste alta, n-a fost rau, dar nici foarte bine ... N-am plecat de acolo cu senzatia ca ne vom mai intoarce si alta data ...

  • 1Adresa: Calea 13 septembrie nr 90
  • 2Zona: in incinta Hotel Marriott
  • 3Telefon: 021.403.3103
  • 4Tip restaurant: libanez

Comentarii (8)

03.12.2009, 18:28

eu am un alt restaurant libanez favorit., este al unor prieteni... n-are preturi asa mari iar mancarea este foarte buna.... eu adooooooooooor mancarea libaneza

30.12.2009, 08:12

Ca bun cunoscator al mincarii libaneze fac urmatorul comentariu despre restaurantul Mir de la Marriott:

am mincat ani de zile la Bacha si Mir e foarte departe de ce insemna mincare libaneza;

este de fapt un fals;

Mir are un ambient infernal, o atmosfera rece, cu becuri ROSII care te bat in ochi. Nu e cert daca acest becuri sint luate de la vreun bordel in lichidare sau de la un fost atelier foto dupa instaurarea definitiva a erei digitale;

mincarea este de multe ori ori prea acra ori prea sarata;

am mincat cel mai oribil foul moudamas, mai prost si decit la piccolo mondo (care era atroce)

pentru ca aceasta afacere numita Mir este numai o afacere si nu se intentioneaza multumirea clientului

o serie de ciprioti care au pe mina hotelul si vazind ce bine mergea Bacha au decis sa intre ei acolo si sa copieze: meniul, preturi, etc

problema este ca nu cunosc secretele, le lipsesc ingredientele care dau acel gust special si care fac mincarea intr-adevar buna si deosebita;

ti se raspunde invariabil ca bucatarul e libanez;

restaurantul e gol mai tot timpul si inclusiv receptia/concierge ale hotelului se feresc in a-l recomnda stiind deja calitatea si dorind sa evite reclamatii;

sugerez evitarea totala a acestui fals.

26.01.2010, 21:35

Foarte interesant, multumim de sfaturi

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]