Am auzit de atat de multe ori vorba “esti ceea ce mananci”, insa exista asemanari mult mai evidente intre elimente si corpul uman decat am crede. Exista cel putin 10 alimente care sunt ca o oglinda a organelor umane pentru care sunt benefice. Desi acestea sunt recomandate intregului corp, lista de mai jos ne aminteste care dintre ele sunt parca facute pentru o anumita parte a corpului si de ce:
1. Morcov – ochi
Taie un morcov feliute si vei vedea in ce fel seamana cu un ochi, cum poti distinge pupila si irisul. De aceea se explica de ce este recomandat sa mancam morcovi. Sunt plini de vitamine si antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, ce scade riscul aparitiei degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele mai in varsta.
2. Nuci: creier
Miezul de nuca este foarte asemanator creierului, avand chiar cele doua emisfere perfect delimitate. Nici nu este de mirare ca sunt numite alimente ale creierului, pentru ca au un continut foarte ridicat de acizi grasi omega 3 ce ajuta la buna functionare a acestuia.
3. Tulpini de telina – oase
Tulpinile lungi si verzi de telina arata exact ca oasele si sunt chiar si foarte bune pentru ele. Telina este o sursa de silicon, care face parte din structura moleculara ce le ofera oaselor rezistenta. Un alt aspect este ca oasele au 23% sodiu, la fel ca telina.
4. Avocado – uter
Forma specifica a avocado-ului arata ca un uter. De altfel avocado este indicat in mentinerea sanatatii aparatului genital feminin. Este o sursa buna de acid folic, ce reduce riscul aparitiei celulelor precanceroase.
5. Molustele - testicole
Studiile au aratat faptul ca molustele, care seamana de altfel cu testicolele sunt de altfel benefice pentru organele genitale masculine. Acestea contin acid folic si zinc, ambele avand un efect important asupra calitatii spermei.
6. Grepfruit – sani
Similaritatea dintre fructele citrice - cum ar fi lamaia si greipgruitul – si sani reprezinta mai mult decat o coincidenta. Greipfruitul contine anumite substante care inhiba dezvoltarea cancerului de san.
7. Rosii - inima
Daca tai o rosie vei observa ca are mai multe camarute ce amintesc de structura unei inimi. Studiile arata ca licopenii din rosii reduc riscul bolilor de inima. Daca il amesteci cu putina grasime, ca uleiul de masline si avocado, absorbtia de licopeni creste de pana la zece ori.
8. Vinul rosu – sange
Vinul rosu, bogat in antioxidanti si polifenoli are culoarea aprinsa a sangelui. Atunci cand il consumi in cantitati moderate, te incarci cu substante care protejeaza impotriva colesterolului si bolilor de inima. Mai mult, subtiaza sangele si reduce aparitia cheagurilor, care sunt asociate cu bolile de inima.
9. Ghimbir – stomac
Oricine a baut un ceai de ghimbir cand a avut o durere de stomac stie de efectele sale benefice. De altfel, forma ghimbirului seamana cu cea a organului digestiv. Gingerolul, ingredientul responsabil pentru mirosul intepator si gustul specific este substanta care previne senzatia de greata si voma.
10. Cartofi dulci – pancreas
Cartoful dulce seamana la forma cu pancreasul si ajuta la buna functionare a organismului. Este bogat in beta-caroten, un antioxidant puternic ce protejeaza toate tesuturile din corp.
sursa: womansday.com