publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu piersici
Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider...
Desert Cornuri pufoase cu gem
Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim...
Desert Bilute cu ciocolata si visine
Dam biscuiti prin robot impreuna cu nuca. Dupa ce i-am macinat bine adaugam untul topit, cacaua, zaharul si esenta. Amestecam bine si rezulta un aluat usor de modelat. Scoatem samburii din visine (ca sa nu ne ramana dintii in prajitura :D) si le amestecam cu o lingura de zahar sa fie cat mai...
Pizza fara dospire
Cernem faina iar in mijloc adaugam drojdia, sarea si zaharul. Adaugam incet zerul caldut si incepem sa dizolvam drojdia apoi integram usor si untul topit. Framantam un aluat elastic si nelipicios. Pregatim umplutura in farfurii separate fiecare si incepem -taiem salamul bucatele mici, carnati...
Desert Cozonac cu nuca si ciocolata
Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un...
Toba
Spalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin. Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe mai repede asa ca il scoatem mai devreme decat celelalte ca sa nu se sfarame in oala. Dupa ce s-au...
Slanina afumata
Bucatile de slanina le saram bine pe ambele parti, nu conteaza daca am pus mai multa sare pentru ca ea isi ia cat ii trebuie. Lasam slanina asa pana a 2 a zi intr-o camera racoroasa. Dupa ce a stat 2 zile, legam fiecare bucata de slanina cu sarma si le dam la afumat. Cat timp sta slanina la...
Paine cu cartofi
Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie...
Savarine dospite
Aluat -Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut...
Turte cu cartofi
Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de la cartofi, adaugam 50 margarina si ii zdrobim. Dupa ce i-am pisat bine, dam deoparte sa ne apucam de...
Desert fursecuri ciupercute
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care luam o bucata din aluat si il facem sul de grosimea unui deget si taiem bucati cca 5 cm. Pragatim o...
Desert prajitura cu mere si biscuiti
Spalam merele, apoi le decojim. Dupa ce le-am decojit pe toate, le dam prin razatoare sau prin robot. Punem merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Intre timp plicurile de budinca le punem intr-un bol, iar...
Desert melci cu biscuiti si ciocolata
Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu maiaua de drojdie. Incepem sa framantam si mai adaugam lapte caldut daca e nevoie pana rezulta un aluat...
Ciulama cu pui si ciuperci
Curatim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper. Adaugam cca 800 ml apa si rasturnam ciupercile taiate marunt sau bucati mai mari si lasam sa fiarba....
Desert prajitura cu mere si dovleac
Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete. Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom....
Paine cu dovleac fara ou
Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul. Punem...
Cubulete cu legume si verdeturi la congelat
Spalam ardeii, gogosarii, morcovii si legaturile de patrunjel. Ardeii si gogosarii ii taiem in 2, le scoatem samanta si ii taiem felii. După care ii tocam marunt sau cubulete. Morcovii ii decojim si ii taiem cuburi sau ii putem da prin razatoare. Patrunjelul spalat, ii taiem cozile si...
Desert prajitura din biscuiti si nuca
Blatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea) si asezam compozitia de biscuiti pana se asaza in tava ca un blat. Umplutura -spalam si curatam...
Desert cozonac cu dovleac
Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot. Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un...
Desert mini tarte cu mere si pere
Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider. Intre timp spalam, curatam merele si...
Dulceata de ardei iute cu ardei capia
Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa procedam la fel si cu ardei capia si gogosari. Punem otetul, sarea si zaharul la fiert. Lasam sa fiarba...
Compot de gutui
Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu gutui. Eu le-am umplut pana la buza borcanelor si deasupra la fiecare borcan am pus cate 3 linguri de...
Desert prajitura cu mere
Mixam zaharul cu laptele si esenta. Apoi adaugam zaharul vanilat si uleiul. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Dupa rasturnam treptat faina peste compozitia de lapte, amestecand usor. Decojim merele, le taiem cuburi si le punem in compozitie. Pregatim o tava cu hartie de...
Paine cu leurda
Intr-un vas, cernem faina, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calda, amestecata cu zaharul si o lingura faina, 50 ml ulei si adaugam treptat apa amestecata cu putina sare. Framantam un aluat omogen si nelipicios, intindem aluatul pe masa infainata, in forma de...
Desert pachetele cu nutella si banane
Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, sare, drojdia si amestecam bine, adaugam uleiul de masline si treptat apa, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 10 minute. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem o fasie de cca. 10 cm, adaugam pe...
Briose fara oua
Amestecam zaharul, faina si cacaoa. Dupa adaugam praful de copt si bircabonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam laptele pana se obtine un aluat mai gros ca cel de chec. Mixam bine si adaugam dulceata, uleiul, esenta si stelutele.Pregatim formele de silicon si le ungem cu putin unt ca sa alunece...
Piersici umplute
Aluat : Amestecam zaharul, uleiu, praful de sare si apa.Dupa adaugam praful de copt,esenta si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat usor de modelat (sa nu se lipeasca de maini). Incepem sa facem bilute cu mana si le turtim un pic dar nu foarte...
Inghetata cu avocado si ciocolata
Ciocolata o bagam la congelator, Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul,faina,galbenusurile,amestestam bine si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam frisca bine si o amestecam cu avocado(care l-am...
Inghetata cu alune si cafea
Intr-o tigaie adaugam zaharul si il caramelizam putin avand grija sa nu se arda,adaugam alunele tocate marunt si amestecam putin,adaugam smantana si lasam pe foc pana ce se ingroasa ca un sos subtire, amestecam continuu. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu plicul de...
Inghetata cu cirese
Intr-o cratita amestecam laptele,galbenusurile,zaharul,faina si punem la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam bine pana ce se dizolva, Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca, Intre timp mixam frisca cu putina zeama de lamaie,adaugam peste crema...