Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il punem intr-o folie alimentara si dam min 30 min la frigider.
Intre timp spalam, curatam merele si perele de coaja, apoi le taiem cubulete.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem dupa care decupam cerculete si le punem in formele de tarta. Dupa ce terminam dam din nou la frigider.
Cat sta la frigider, caramelizam merele. Punem zaharul intr-o cratita la foc mic si amestecam mereu cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a topit tot zaharul, adaugam untul si amestecam bine in continuare. La sfarsit adaugam cuburile de mere si pere si mai lasam la foc inca 2-3 minute, apoi oprim focul.
Scoatem tavile din frigider, le intepam pe fiecare minitarta cu o furculita, apoi le umplem cu merele caramelizate. Le decoram ori cu mere ori cu forme decupate din aluatul din tarta. Dam la cuptor pana aluatul capata o culoare aurie.