Ciulama cu pui si ciuperci

de gaby_gabytza in Pui, 13 Noi 2018 | 4112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci
  • 3 linguri faina
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • 30 ml ulei
  • patrunjel
  • 2 pulpe pui
  • 800 ml apa
  • piper
  • 400 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Curatim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper. Adaugam cca 800 ml apa si rasturnam ciupercile taiate marunt sau bucati mai mari si lasam sa fiarba.

Separat peste smantana adaugam faina si restul de usturoi pisat. Treptat adaugam zeama de la ciuperci pana iese o compozitie lichida.

Carnea de pui o fierbem si o prajim dupa care o taiem bucatele.

Verificam daca ciupercile sunt fierte (daca nu sunt fierte, mai adaugam apa si mai lasam la fiert) si adaugam carnea de pui, iar treptat adaugam compozitia de smantana. Lasam sa fiarba pana se ingroasa dupa care oprim focul.

La sfarsit eu am pus un cub de patrunjel de la congelator pentru mai multa aroma si am mai amestecat o data si pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gaina cu sos de portocale