Eu am dublat cantitatea si am folosit gogosari si iam dat prin robot
https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-ardei-iute-si-ardei-capia-79123.html
particip la concursul Retete inspirate de toamna
Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa procedam la fel si cu ardei capia si gogosari.
Punem otetul, sarea si zaharul la fiert. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Apoi adaugam ardei peste zahar si lasam sa fiarba.
Cand s-a injumatatit sau s-a ingrosat compozitia, o luam de pe foc.
In borcanele spalate si uscate punem dulceata fierbinte. Le punem capace, le infiletam bine si asezam borcanele cu capacele in jos si le invelim cu o patura pentru ca sa se sterilizeze mai bine borcanele.