Compot de cirese mari

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 2 Dec 2020 | 2406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese mari
  • 1 kg zahar
  • apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese mari:

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.

Spalam borcanele si le lasam la scurs.

Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.

La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar.

Umplem cu apa borcanul si le infiletam capacele.

Intr-o oala mare punem pe fundul ei o carpa si asezam borcanele. Agitam borcanul inainte de a-l pune ca sa se dizolve mai bine. Dupa ce am asezat, adaugam apa peste ele cat sa le acopere bine.

Dam la foc mediu. Din momentul cand apa incepe sa fiarba, le mai lasam 10 min si le scoatem cu grija din apa.

De fiecare data cand punem alt rand de borcane la fiert adaugam alta apa in oala.

Dupa ce am scos borcanele din oala le asezam intr-o patura cu capacul in jos. Le invelim bine si le lasam asa trei zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese mari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.12.2020, 20:04

Ma duc sa desfac un borcan de compot, ca uitandu-ma la pozele tale, parca as servi si eu!

adry88 1

09.12.2020, 17:42

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise