Luam rosiile si le punem la fiert intr-o oala cu apa si cand vedem ca se crapa le scoatem afara. Le curatam de coaja si le dam prin blender sau prin masina de tocat. Le punem la fiert intr-o oala la foc mare, iar cand vedem ca se ingroasa si scade cam la jumatate, adaugam bulionul, zaharul si...
Spalam morcovii ii curatam si ii dam prin razatoare.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat si ii punem la fiert cu jumatate de litru de ulei ca sa tina pe iarna. Curatam ceapa, o tocam marunt, la fel si patrunjelul si le adaugam cam cand vedem...
Spalam ardeii si ii curatam de seminte, ii taiem bucatele si ii dam prin masina de tocat. Spalam rosiile si tot asa le dam prin masina de tocat. Curatam morcovul si il dam prin razatoare. Curatam ceapa, o taiem si o punem la calit cu sticla de ulei, adaugam rosiile si lasam putin sa fiarba...
Punem orezul dupa ce il alegem si il spalam la fiert.Intre timp curatam ceapa si o calim putin in ulei,dupa care adaugam morcovul spalat si dat prin razatoare,faina,bulionul,ardei capia taiati marunt,cimbru,sarea si piperul dupa gust.Le calim putin impreuna si rasturnam peste orezul fiert si...
Luam ardei ii spalam si ii punem sa se scurga de apa.Pregatim o tigaie uscata si frigem ardei in ea,dupa ii curatam.Curatam ceapa,o taiem marunt si o calim putin in ulei.Adaugam rosiile si ardeii taiati marunt,sarea,piperul si condimentele dupa gust.Lasam sa fiarba vreo 10 minute si...
Amestecam intr-un bol faina, cubul de drojdie dizolvat cu putina apa calduta si putina sare. Framantam bine adaugand si lingurile de zahar dizolvate cu apa calduta si framantam cat sa iasa un aluat de paine. Lasam la dospit 30 minute si il invelim cu un prosop.
Pregatim o tigaie...
Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand...
Se fierb cartofii cu morcovii.Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,castravetii se toaca marunt ,ardeii se spala se scurg de apa si se taie cubulete.Maslinele se taie in doua daca sunt prea mari.Se face maioneza din galbenusurile fierte,mustarul,uleiul si se amesteca dar uleiul il turnam...
Fasolea o punem la umflat de cu seara sau cu cateva ore inainte. Le fierbem cu apa cu sare schimband de doua ori apa, ultima data facem ciorba.
Ceapa o dam prin razatoare si o calim putin in ulei, adaugam pasta de tomate, 50 ml apa, morcovul si rosia date prin razatoare, ardeiul tocat si lasam...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute...
Punem apa la fiert cu sare, spalam orezul si cand apa fierbe adaugam orezul, amestecand din cand in cand. Curatam ceapa si o dam prin razatoare, la fel si usturoiul. Punem la calit in putin ulei, curatam morcovul si il dam prin razatoare. Adaugam peste ceapa si 100 ml apa. Rosiile le taiem marunt...
Amestecam cu mixerul intr-un bol smantana cu zaharul pana se face frisca dupa care adaugam iaurtul.Taiem alunele maruntit,taiem si pepenele marunt dar sa ii scotem samburii afara iar dupa ce le-am maruntit le punem in bol,dupa care adaugam niste stafide,lingura de cacao si...
Amestecam intr-un bol canile de faina alba, canile de faina de porumb si zaharul. Dupa ce le-am amestecat adaugam apa clocotita, amestecand continuu cu o lingura, cat sa iasa un aluat ca de pandispan, un pic mai tare. Lasam sa se odihnesca 15 minute. Ungem o tava mai inalta cu ulei si...
Punem laptele intr-o oala mai mare la fiert. Cand vedem ca s-a incalzit aproape sa fiarba adaugam lingurile de otet si lingura de zahar, iar cu o lingura mai mare din lemn amestecam in oala cam un minut cat sa se formeze casul si stingem focul. Luam oala fierbinte si o rasturnam...
Intr-un lighean punem faina,ouale,zaharul,sarea dupa gust,drojdia dizolvata cu un pic de apa calduta si amestecam.Dupa asta adaugam lapte cat sa iasa un aluat de paine si framantam iar la urma se adauga putin ulei.Lasam sa creasca iar deasupra punem un prosop curat....
Se caleste ceapa cu uleiul dupa care adaugam morcovii spalati si dati prin razatoare. Punem si putina apa. Se pune pasta de tomate, iar dupa ce se calesc adaugam varza taiata marunt pe care o freci cu sare si carnea taiata. Adaugam apa cat sa cuprinda varza si o lasam la fiert...
Se curata cartofii,se taie si se pun la fiert intr-o oala.
se adauga ceapa si ardeiul tocat, pasta de tomate,uleiul,carnea taiata in bucati.
Se adauga apa cat sa cuprinda cartofii + o cantintate mica in plus.
Cand au fiert cartofii se adauga orezul si se amesteca din cand in cand....
Intr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si punem la fiert.
Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala.
Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga borsul,piperul si sarea dupa gust si se lasa sa fiarba un clocot.
Se...
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust.
Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o...
Preparare pizza surpriza:
Punem faina intr-un lighean, iar la mijloc facem o gaura. Adugam drojdia, sarea, zaharul amestecat cu o lingura de faina si amestecam. Lasam 10 minute la dospit. Adaugam oul, iaurtul si framantam. Lasam 30 min sa se odihneasca.
Se intinde o foaie, se taie...
Preparare friptura de carne de porc cu cartofi
Luam carnea o curatam, o spalam, o punem in oala si o lasam sa fiarba un clocot.Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati mari. Luam carnea si o taiem bucati mari, dar mai subtiri si le punem in tava. Adaugam si...
Preparare semiluni pufoase
Bati albusurile spuma tare cu zaharul si praful de sare.Adaugi peste ele galbenusurile zdrobite si frecate cu uleiul,amoniacul stins cu suc de lamaie,esenta si faina turnata in ploaie.Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul.Dai la copt circa 20-25...
Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata
Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si...
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,sarea,zaharul amestecat cu o lingura de faina si lasam 10 min la dospit.Adaugam oul,iaurtul si framantam,lasam 30 minunte sa se odihneasca.Taiem felii salamul,ardei ii curatam si ii taiem cuburi mai mari,maslinele le...
Se curata cartofii,se spala si se taie.Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.
Se adauga ardeiul curatat si tocat,bulionul,o cana de apa,carnea si amestecam.
Cand incepe sa fiarba lasam 3 min dupa care adugam cartofi si apa cat sa cuprinde cartofii.
Cand da in clocot...
Se curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si carnea de pui spalata.Cand da in clocot adaugam cimbrul si mararul tocat,iar atunci cand ...
Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se aduga peste varza.In uleiul in care am prajit carnea adugam pasta de tomate si amestecam,turnam peste...
Curatam ceapa si o calim putin,adaugam morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si lasam sa se caleasca.Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine.Amestecam orezul,carnea,ceapa,ouale,faina,cimbrul,mararul,patrunjelul tocat.Potrivim de sare si de piper.Frunzele de vita-de-vie le spalam,dupa...
Ouale le mixam bine cu zaharul,apoi se adauga amidonul.Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de ou,compozitia se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa.Portocalele se curata de coaja si se piseaza,se adauga peste compozitie.La cirese se scot samburii si se taie in doua,se...
Spalam pulpele si le taiem in doua,le punem la fiert in apa cu sare,cat sa acopere pulpele.Curatam ceapa,morcovul si le adaugam in apa in care fierb pulpele.Se amesteca smantana cu ouale,cand au fiert pulpele se scot si se scoate si morcovul si ceapa.Se adauga smantana si se lasa sa fiarba...
Primul meu''bulion'' de casa
Luam rosiile si le punem la fiert intr-o oala cu apa si cand vedem ca se crapa le scoatem afara. Le curatam de coaja si le dam prin blender sau prin masina de tocat. Le punem la fiert intr-o oala la foc mare, iar cand vedem ca se ingroasa si scade cam la jumatate, adaugam bulionul, zaharul si...
Zarzavat (2)
Spalam morcovii ii curatam si ii dam prin razatoare.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat si ii punem la fiert cu jumatate de litru de ulei ca sa tina pe iarna. Curatam ceapa, o tocam marunt, la fel si patrunjelul si le adaugam cam cand vedem...
Zarzavat
Spalam ardeii si ii curatam de seminte, ii taiem bucatele si ii dam prin masina de tocat. Spalam rosiile si tot asa le dam prin masina de tocat. Curatam morcovul si il dam prin razatoare. Curatam ceapa, o taiem si o punem la calit cu sticla de ulei, adaugam rosiile si lasam putin sa fiarba...
Sarmalutele mamei
Punem orezul dupa ce il alegem si il spalam la fiert.Intre timp curatam ceapa si o calim putin in ulei,dupa care adaugam morcovul spalat si dat prin razatoare,faina,bulionul,ardei capia taiati marunt,cimbru,sarea si piperul dupa gust.Le calim putin impreuna si rasturnam peste orezul fiert si...
Ghiveci de legume
Luam ardei ii spalam si ii punem sa se scurga de apa.Pregatim o tigaie uscata si frigem ardei in ea,dupa ii curatam.Curatam ceapa,o taiem marunt si o calim putin in ulei.Adaugam rosiile si ardeii taiati marunt,sarea,piperul si condimentele dupa gust.Lasam sa fiarba vreo 10 minute si...
Turte moldovenesti
Amestecam intr-un bol faina, cubul de drojdie dizolvat cu putina apa calduta si putina sare. Framantam bine adaugand si lingurile de zahar dizolvate cu apa calduta si framantam cat sa iasa un aluat de paine. Lasam la dospit 30 minute si il invelim cu un prosop. Pregatim o tigaie...
Cozonac cu rahat
Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand...
Salata boeuf
Se fierb cartofii cu morcovii.Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,castravetii se toaca marunt ,ardeii se spala se scurg de apa si se taie cubulete.Maslinele se taie in doua daca sunt prea mari.Se face maioneza din galbenusurile fierte,mustarul,uleiul si se amesteca dar uleiul il turnam...
Ciorba de fasole
Fasolea o punem la umflat de cu seara sau cu cateva ore inainte. Le fierbem cu apa cu sare schimband de doua ori apa, ultima data facem ciorba. Ceapa o dam prin razatoare si o calim putin in ulei, adaugam pasta de tomate, 50 ml apa, morcovul si rosia date prin razatoare, ardeiul tocat si lasam...
Tort de ziua mea
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute...
Pilaf cu carne de pui
Punem apa la fiert cu sare, spalam orezul si cand apa fierbe adaugam orezul, amestecand din cand in cand. Curatam ceapa si o dam prin razatoare, la fel si usturoiul. Punem la calit in putin ulei, curatam morcovul si il dam prin razatoare. Adaugam peste ceapa si 100 ml apa. Rosiile le taiem marunt...
Inghetata din pepene
Amestecam cu mixerul intr-un bol smantana cu zaharul pana se face frisca dupa care adaugam iaurtul.Taiem alunele maruntit,taiem si pepenele marunt dar sa ii scotem samburii afara iar dupa ce le-am maruntit le punem in bol,dupa care adaugam niste stafide,lingura de cacao si...
''Malai'' moldovenesc
Amestecam intr-un bol canile de faina alba, canile de faina de porumb si zaharul. Dupa ce le-am amestecat adaugam apa clocotita, amestecand continuu cu o lingura, cat sa iasa un aluat ca de pandispan, un pic mai tare. Lasam sa se odihnesca 15 minute. Ungem o tava mai inalta cu ulei si...
Cas natural din lapte
Punem laptele intr-o oala mai mare la fiert. Cand vedem ca s-a incalzit aproape sa fiarba adaugam lingurile de otet si lingura de zahar, iar cu o lingura mai mare din lemn amestecam in oala cam un minut cat sa se formeze casul si stingem focul. Luam oala fierbinte si o rasturnam...
Rulada cu branza
Intr-un lighean punem faina,ouale,zaharul,sarea dupa gust,drojdia dizolvata cu un pic de apa calduta si amestecam.Dupa asta adaugam lapte cat sa iasa un aluat de paine si framantam iar la urma se adauga putin ulei.Lasam sa creasca iar deasupra punem un prosop curat....
Varza scazuta cu carne afumata
Se caleste ceapa cu uleiul dupa care adaugam morcovii spalati si dati prin razatoare. Punem si putina apa. Se pune pasta de tomate, iar dupa ce se calesc adaugam varza taiata marunt pe care o freci cu sare si carnea taiata. Adaugam apa cat sa cuprinda varza si o lasam la fiert...
Mancarica de cartofi cu orez
Se curata cartofii,se taie si se pun la fiert intr-o oala. se adauga ceapa si ardeiul tocat, pasta de tomate,uleiul,carnea taiata in bucati. Se adauga apa cat sa cuprinda cartofii + o cantintate mica in plus. Cand au fiert cartofii se adauga orezul si se amesteca din cand in cand....
Ciorba de copanele si carne afumata
Intr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si punem la fiert. Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala. Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga borsul,piperul si sarea dupa gust si se lasa sa fiarba un clocot. Se...
Chiftele cu sos
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust. Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o...
Pizza surpriza
Preparare pizza surpriza: Punem faina intr-un lighean, iar la mijloc facem o gaura. Adugam drojdia, sarea, zaharul amestecat cu o lingura de faina si amestecam. Lasam 10 minute la dospit. Adaugam oul, iaurtul si framantam. Lasam 30 min sa se odihneasca. Se intinde o foaie, se taie...
Friptura de carne de porc cu cartofi
Preparare friptura de carne de porc cu cartofi Luam carnea o curatam, o spalam, o punem in oala si o lasam sa fiarba un clocot.Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati mari. Luam carnea si o taiem bucati mari, dar mai subtiri si le punem in tava. Adaugam si...
Semilune pufoase
Preparare semiluni pufoase Bati albusurile spuma tare cu zaharul si praful de sare.Adaugi peste ele galbenusurile zdrobite si frecate cu uleiul,amoniacul stins cu suc de lamaie,esenta si faina turnata in ploaie.Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul.Dai la copt circa 20-25...
Cornulete in doua culori cu dulceata
Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si...
Pizza
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,sarea,zaharul amestecat cu o lingura de faina si lasam 10 min la dospit.Adaugam oul,iaurtul si framantam,lasam 30 minunte sa se odihneasca.Taiem felii salamul,ardei ii curatam si ii taiem cuburi mai mari,maslinele le...
Mancarica de cartofi cu gusa
Se curata cartofii,se spala si se taie.Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei. Se adauga ardeiul curatat si tocat,bulionul,o cana de apa,carnea si amestecam. Cand incepe sa fiarba lasam 3 min dupa care adugam cartofi si apa cat sa cuprinde cartofii. Cand da in clocot...
Ciorba de cartofi cu spate de pui
Se curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si carnea de pui spalata.Cand da in clocot adaugam cimbrul si mararul tocat,iar atunci cand ...
Ciorba de varza cu spata de porc
Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se aduga peste varza.In uleiul in care am prajit carnea adugam pasta de tomate si amestecam,turnam peste...
Sarmale in frunze de vita-de-vie
Curatam ceapa si o calim putin,adaugam morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si lasam sa se caleasca.Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine.Amestecam orezul,carnea,ceapa,ouale,faina,cimbrul,mararul,patrunjelul tocat.Potrivim de sare si de piper.Frunzele de vita-de-vie le spalam,dupa...
Inghetata cu portocale si cirese
Ouale le mixam bine cu zaharul,apoi se adauga amidonul.Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de ou,compozitia se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa.Portocalele se curata de coaja si se piseaza,se adauga peste compozitie.La cirese se scot samburii si se taie in doua,se...
Pulpe de pui cu smantana
Spalam pulpele si le taiem in doua,le punem la fiert in apa cu sare,cat sa acopere pulpele.Curatam ceapa,morcovul si le adaugam in apa in care fierb pulpele.Se amesteca smantana cu ouale,cand au fiert pulpele se scot si se scoate si morcovul si ceapa.Se adauga smantana si se lasa sa fiarba...