Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Dulciuri

Desert mini cannoli cu mascarpone

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor,...

Desert Biscotti Amaretti

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se...

Desert Panettone de casa

In Dulciuri la 13 Mai 2020

     Se pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se lasă la odihnit, o oră.  În bolul de la mixer se adaugă făina (în care am...

Panna Cotta cu cafea si ciocolata

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece. Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric, se dă de pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă bine.  Se împarte compoziția...

Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni

In Torturi la 5 Mai 2020

Blatul: Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit. Între timp, se bat albușurile spumă cu un...

Desert tort cu trandafiri si capsuni

In Torturi la 5 Mai 2020

  Notă: sosul de căpșuni l-am pregătit înainte de a mă apuca de restul rețetei, pentru a da timp sosului să se răceasca. Am fiert pe foc mic 500 g căpșuni (spălate și tăiate cuburi), 100 g zahăr, 100 ml apă, până ce sosul a scăzut și s-a îngroșat...

Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata

In Torturi la 28 Apr 2020

  Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă sucul de portocală (eu am avut o jumătate de portocală), vanilia, uleiul, apoi și praful de copt și făina lingură cu lingură, amestecând după fiecare, la viteză mică, ușor,...

Desert mini pasti cu mascarpone si migdale

In Dulciuri la 19 Apr 2020

  Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un...

Desert fursecuri de Paste

In Dulciuri la 18 Apr 2020

  Aluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos....

Desert tort pictat, de Florii

In Torturi la 15 Apr 2020

  Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia...

Desert prajitura Espresso

In Prajituri la 7 Apr 2020

  Blatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de copt și cacaua. Se încorporează albușurile bătute spumă, apoi se adaugă făina și se amestecă ușor cu o spatulă. Se toarnă într-o...

Desert cornulete pictate

In Dulciuri la 31 Mar 2020

  Într-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină cât cuprinde, frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos....

Desert cozonac cu mirodenii si cacao, de post

In Dulciuri la 27 Mar 2020

    Se amestecă drojdia uscată cu apă caldă și zahărul, se amestecă, apoi se adaugă făina, în ploaie, (aprox 360 g) în care am amestecat sarea. Se adaugă pudra de vanilie și curcuma.  Se ung mâinile cu ulei și se frământă. Se...

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

In Prajituri la 23 Mar 2020

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se omogenizează. Se lasă la răcit, apoi se adaugă praful de copt și se încorporează ouăle,...

Desert bezele cu crema si arahide

In Dulciuri la 11 Mar 2020

  Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust) se amestecă împreună cu câteva...

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

In Torturi la 8 Mar 2020

  Blatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De obicei, la blatul cu nucă pun 7 linguri cu nucă și 2 cu făină, însă de data aceasta l-am vrut...

Desert mucenici moldovenesti, de post

In Dulciuri la 6 Mar 2020

  Se pregătește aluatul: se amestecă drojdia uscată cu 100 g făina, se face un spațiu în mijloc, se toarnă apa caldă, se adaugă îndulcitorul, curcuma (eu am pus o jumătate de linguriță, însă se poate pune doar un vârf, pentru că are o culoare...

Desert tort Ora 12

In Torturi la 3 Mar 2020

  Blatul: Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se obţine o...

Desert tort cappuccino

In Torturi la 2 Mar 2020

  Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă făina și praful de copt și, dacă vreți să amestecați tot cu mixerul, adaugați aceste ingrediente...

Desert tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

In Torturi la 23 Feb 2020

  Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia. Se toarnă...

Desert tort cutie cadou

In Torturi la 15 Feb 2020

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt...

Desert chec trio

In Dulciuri la 5 Feb 2020

  Mod de preparare: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se omogenizează. Compoziția rezultată se împarte în 3 boluri: una rămâne albă și...

Desert prajitura Primavera

In Prajituri la 4 Feb 2020

  Mod de preparare: Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul și apa, iar după ce se adaugă ingredientele uscate: praful de copt, cacaoa și...

Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

In Dulciuri la 28 Ian 2020

   Baza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi. Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se păstrează deoparte. Se bat gălbenușurile cu...

Desert prajitura Anton

In Prajituri la 19 Ian 2020

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și vanilia, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus pentru a...

Desert tort cu glazura oglinda de caramel

In Torturi la 12 Ian 2020

    Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și îndulcitorul, amestecând cu mixerul. Se adaugă laptele, cacaoa, praful de copt, amestecând. Separat, se bat cu...

Desert ecleruri-inel cu crema de lamaie

In Prajituri la 8 Ian 2020

  Eclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o...

Desert salam de biscuiti

In Dulciuri la 4 Ian 2020

  Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare. Se toacă mărunt...

Reteta nr. 550 - Tort Vasile (Revelion 2020)

In Torturi la 1 Ian 2020

  Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie. Se lasă la răcit 5...

Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie

In Dulceata / Gem la 1 Ian 2020

  Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de...

Afisate 61 - 90 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]