Desert bezele cu crema si arahide

de Ancutsa in Dulciuri, 11 Mar 2020 | 1725 vizualizari

 

De 8 martie, le-am făcut și eu o bucurie alor mei, pregătind bezele (cu noul mix pentru bezele de la Dr. Oetker) în formă de 8, dar și floricele și lebede. Le-am lipit două câte două cu cremă ganache și le-am dat prin fulgi de cocos, iar altele prin arahide sărate, care au echilibrat dulcele bezelelor.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic (185 g) Mix pentru bezele Dr. Oetker,
  • 70 ml apă rece de la frigider,
  • 5 picături colorant alimentar gel roșu Dr. Oetker,
  • Pentru cremă:
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • Arahide sărate, după gust,
  • Fulgi de cocos, după gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu crema si arahide:

 

Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust) se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roșu, pentru o nuanță delicată de roz.

Se umple un poș pentru ornat și se fac forme de lebede, aripile pentru lebede, apoi se fac și floricele și opturi cu bezeaua colorată în roz, în tăvile pregătite cu hârtie de copt. Eu am obținut 2 tăvi.

Se dau bezelele (se pot introduce ambele tăvi odată în cuptor) la cuptor (nu se preîncălzește), la foc foarte mic, pentru 25 de minute. Eu am ținut și ușa întredeschisă. Se stinge focul. Nu se scot brusc din cuptor (pentru că vor crăpa), ci se lasă să se usuce în cuptor, cu ușa închisă, pentru 1h și 20 min. Au ieșit super, am fost încântată de textura și consistența lor.

 

Pentru cremă: se încălzesc pe baie de abur frișca lichidă cu ciocolata amăruie, până se topește ciocolata. Se omogenizează, se dă la frigider aprox 5-10 minute, apoi se bate cu mixerul până devine cremoasă.

 

Montare și decor: se lipesc bezelele două câte două cu cremă ganache și se dau prin arahide sărate. Deși arahidele sunt sărate, credeți-mă că este o combinație delicioasă! Am dat câteva și prin fulgi de cocos, pentru sora mea.

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 10

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/bezele-cu-crema-si-arahide.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu crema si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu portocala