Pregătirea aluatului:
Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci.
Între timp, scoți untul, îl bați cu făcălețul până obții o foiță, pe care o învelești în folie alimentară și o...
Blatul:
Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de...
Pentru umplutură:
Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.
Pentru aluat:
Amesteci...
Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se...
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine.
Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o...
Blatul:
Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni...
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la...
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.
Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta...
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția.
Torni din compoziție într-o...
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a...
Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.
Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă...
Eclerurile:
Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit.
Se preîncălzește cuptorul.
Transferi...
Blatul:
Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă...
Aluatul de tartă:
Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând puțină apă rece, cât să se obțină un aluat omogen. Se transferă pe blatul de lucru...
Se spală delicat afinele și zmeura.
Se pun la fiert apa cu îndulcitorul.
Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași, de aceea se amestecă încă de la început, cu o lingură de lemn. În plus, veți...
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune,
am obținut 690 g....
Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.
Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se...
Blatul:
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și făina și praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, lejer.
Se toarnă compoziția...
Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți.
Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de linguriță de colorant alimentar gel, amestecând bine.
Se adaugă arome, după plac. Eu am...
Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron.
Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel...
Blatul:
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele măcinate, pudra de vanilie, făina în care am amestecat praful de copt), amestecând cu o...
Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă.
Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.
În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică...
Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.
Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și...
Blatul de tartă:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un praf de sare, zeama de lămâie, oul, apa rece, amestecând. Se frământă puțin,...
Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se adaugă nuca măcinată și făina în care am amestecat praful de copt, amestecând cu o...
Trufele:
Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul a fost pufos, în cazul meu. Dacă aveți chec sau pandișpan vechi de 1-2 zile și s-a uscat,...
Pentru brioşe:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe.
Eu am copt...
Blatul:
Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat consistență, se adaugă gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și uleiul. Se adaugă pudra de vanilie, praful de copt și făina, de aici...
Blatul:
Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale,...
Se hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la...
Desert rulouri cu foietaj de casa si crema de lamaie
Pregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu făcălețul până obții o foiță, pe care o învelești în folie alimentară și o...
Desert tort cu caju si crema de ciocolata
Blatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de...
Desert placinta cu mere si pere
Pentru umplutură: Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie. Pentru aluat: Amesteci...
Desert tort cu alune de padure
Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se...
Desert chec cu nuci
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine. Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o...
Desert prajitura tavalita
Blatul: Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni...
Desert cornete pentru inghetata
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la...
Desert inghetata cu rom, cacao si cafea
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi. Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta...
Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția. Torni din compoziție într-o...
Desert rulada cu mascarpone si dulceata
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a...
Gem de mure
Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă...
Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda
Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Se preîncălzește cuptorul. Transferi...
Desert tort cu mure si zmeura
Blatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă...
Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze
Aluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând puțină apă rece, cât să se obțină un aluat omogen. Se transferă pe blatul de lucru...
Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir
Se spală delicat afinele și zmeura. Se pun la fiert apa cu îndulcitorul. Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași, de aceea se amestecă încă de la început, cu o lingură de lemn. În plus, veți...
Dulceata de cirese amare
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, am obținut 690 g....
Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal
Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe. Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se...
Desert tort de vara cu vanilie si piersici
Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și făina și praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, lejer. Se toarnă compoziția...
Decoratiuni din foi de orez
Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți. Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de linguriță de colorant alimentar gel, amestecând bine. Se adaugă arome, după plac. Eu am...
Desert galuste cu cirese si nuci
Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron. Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel...
Desert tort cu migdale, creme de ness si caramel, zmeura si flori
Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele măcinate, pudra de vanilie, făina în care am amestecat praful de copt), amestecând cu o...
Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal
Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă. Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte. În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică...
Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir
Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron. Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și...
Desert tarta cu capsuni, crema de vanilie si apa de trandafiri
Blatul de tartă: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un praf de sare, zeama de lămâie, oul, apa rece, amestecând. Se frământă puțin,...
Desert tort cu nuci, crema de unt si cirese
Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se adaugă nuca măcinată și făina în care am amestecat praful de copt, amestecând cu o...
Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata
Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul a fost pufos, în cazul meu. Dacă aveți chec sau pandișpan vechi de 1-2 zile și s-a uscat,...
Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă
Pentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe. Eu am copt...
Desert tort Elena
Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat consistență, se adaugă gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și uleiul. Se adaugă pudra de vanilie, praful de copt și făina, de aici...
Desert tort cu migdale si flori
Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale,...
Desert Panna Cotta cu capsuni
Se hidratează gelatina în apă rece. Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la...