Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Dulciuri

Desert rulouri cu foietaj de casa si crema de lamaie

In Dulciuri la 29 Sep 2020

  Pregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu făcălețul până obții o foiță, pe care o învelești în folie alimentară și o...

Desert tort cu caju si crema de ciocolata

In Torturi la 29 Sep 2020

   Blatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de...

Desert placinta cu mere si pere

In Prajituri la 26 Sep 2020

    Pentru umplutură: Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.   Pentru aluat: Amesteci...

Desert tort cu alune de padure

In Torturi la 26 Sep 2020

  Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se...

Desert chec cu nuci

In Prajituri la 7 Sep 2020

  Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine. Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o...

Desert prajitura tavalita

In Prajituri la 29 Aug 2020

  Blatul: Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni...

Desert cornete pentru inghetata

In Dulciuri la 29 Aug 2020

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la...

Desert inghetata cu rom, cacao si cafea

In Dulciuri la 29 Aug 2020

  Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi. Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta...

Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri

In Dulciuri la 29 Aug 2020

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția. Torni din compoziție într-o...

Desert rulada cu mascarpone si dulceata

In Prajituri la 29 Aug 2020

  Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a...

Gem de mure

In Dulceata / Gem la 2 Aug 2020

  Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă...

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

In Prajituri la 2 Aug 2020

  Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Se preîncălzește cuptorul. Transferi...

Desert tort cu mure si zmeura

In Torturi la 26 Iul 2020

  Blatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă...

Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze

In Dulciuri la 22 Iul 2020

  Aluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând puțină apă rece, cât să se obțină un aluat omogen. Se transferă pe blatul de lucru...

Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir

In Dulceata / Gem la 17 Iul 2020

  Se spală delicat afinele și zmeura. Se pun la fiert apa cu îndulcitorul. Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași, de aceea se amestecă încă de la început, cu o lingură de lemn. În plus, veți...

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2020

  Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune,  am obținut 690 g....

Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2020

   Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe. Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se...

Desert tort de vara cu vanilie si piersici

In Torturi la 10 Iul 2020

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și făina și praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, lejer. Se toarnă compoziția...

Decoratiuni din foi de orez

In Dulciuri la 1 Iul 2020

   Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți. Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de linguriță de colorant alimentar gel, amestecând bine. Se adaugă arome, după plac. Eu am...

Desert galuste cu cirese si nuci

In Dulciuri la 24 Iun 2020

    Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron. Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel...

Desert tort cu migdale, creme de ness si caramel, zmeura si flori

In Torturi la 22 Iun 2020

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele măcinate, pudra de vanilie, făina în care am amestecat praful de copt), amestecând cu o...

Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal

In Dulciuri la 17 Iun 2020

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă. Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.  În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică...

Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir

In Prajituri la 13 Iun 2020

  Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron. Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și...

Desert tarta cu capsuni, crema de vanilie si apa de trandafiri

In Prajituri la 7 Iun 2020

   Blatul de tartă: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un praf de sare, zeama de lămâie, oul, apa rece, amestecând. Se frământă puțin,...

Desert tort cu nuci, crema de unt si cirese

In Torturi la 26 Mai 2020

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se adaugă nuca măcinată și făina în care am amestecat praful de copt, amestecând cu o...

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

In Dulciuri la 25 Mai 2020

Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul a fost pufos, în cazul meu. Dacă aveți chec sau pandișpan vechi de 1-2 zile și s-a uscat,...

Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă

In Prajituri la 25 Mai 2020

Pentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe. Eu am copt...

Desert tort Elena

In Torturi la 21 Mai 2020

   Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat consistență, se adaugă gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și uleiul. Se adaugă pudra de vanilie, praful de copt și făina, de aici...

Desert tort cu migdale si flori

In Torturi la 16 Mai 2020

    Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale,...

Desert Panna Cotta cu capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2020

  Se hidratează gelatina în apă rece. Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la...

Afisate 31 - 60 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]