Un desert de week-end, în trei culori, cu fulgi de ciocolată albă și neagră, cafea, stafide, rahat. Mie nu-mi plac rahatul și stafidele, așa că le pun doar pe jumătate de chec, pentru ai mei, apoi ei își termină partea lor cu mirodenii și trec la partea mea, dar nu mă supăr, din contră, mă bucur că s-a mâncat repede și că le-a plăcut.
Mod de preparare:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se omogenizează.
Compoziția rezultată se împarte în 3 boluri: una rămâne albă și în ea se adaugă 4 linguri cu vârf de făină, în al doilea bol se adaugă 2 lingurițe de cacao neagră, 1 lingură de făină și cafeaua, iar în cel de-al treilea bol se adaugă 1 lingură de făină și 2 lingurițe cacao simplă (conținut redus de grăsime).
Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cea mai închisă la culoare, se nivelează cu o spatulă și se presară ciocolata albă răzuită (nu veți avea nevoie de mai mult de 2 pătrățele de ciocolată) coaja de lămâie și rahatul tăiat cubulețe.
Se toarnă compoziția de cacao mai deschisă la culoare, se rade ciocolata neagră.
Apoi se toarnă și compoziția albă și se presară din loc în loc stafide.
Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 25 de minute, apoi se lasă la răcit.
Porții: 10
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 25-30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: