Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete

Desert foietaj-trandafirasi cu dulceata de visine

In Dulciuri la 26 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge in tava. Pe cealalta parte eu am crestat-o, apasand usor cu o forma de patiserie in forma de...

Desert prajitura Elena

In Prajituri la 21 Mai 2017

  Blatul: Se separa ouale si se folosesc doar galbenusurile (albusurile se pot pastra la frigider pentru alta prajitura). Se amesteca margarina cu zaharul, cu mixerul, se adauga galbenusurile unul cate unul. Apoi se adauga si laptele, cacaua, faina, praful de copt si se amesteca usor...

Paine cu cimbru

In Piine la 21 Mai 2017

  Intr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor...

Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai mare, carnea de porc, cartofii, morcovul si verdeata, date toate prin masina de tocat. Se...

Aperitiv biscuiti asortati de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

  Intr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe razatoare). Se adauga oul, smantana si borsul. Se amesteca bine, adaugand faina treptat, apoi se transfera...

Desert tort Cristina

In Torturi la 16 Mai 2017

  Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.  Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, făina şi nuca....

Desert tort cu capsuni

In Torturi la 12 Mai 2017

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un...

Salata cu fasole rosie

In Salate la 12 Mai 2017

  Fasolea rosie se scurge de zeama si se clateste putin in apa rece. Se feliaza rosiile, se curata maslinele de samburi, se taie ceapa rondele. Intr-un vas incapator, se amesteca fasolea cu maslinele, rosiile, ceapa. Se stropesc cu ulei si zeama de lamaie. Se presara sare si piper...

Desert pernute cu capsuni si nuca

In Dulciuri la 8 Mai 2017

  Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici: https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html    Pregatirea pernutelor:   Se preincalzeste cuptorul. Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu...

Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

  Intr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar bun...

Desert prajitura Cris

In Prajituri la 7 Mai 2017

  Pandispanul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao. Se toarna compozitia alba...

Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni

In Prajituri la 7 Mai 2017

   Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare.  Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se...

Desert foietaj cu branza dulce

In Dulciuri la 7 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.  Se desface primul aluat si se taie in...

Aperitiv oua coapte cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2017

  Se ung cu unt formele de ceramica. Se taie afumatura de casa in felii subtiri, eu am considerat cate 4 de fiecare (eu atat am mai avut, insa puteti pune mai mult daca doriti). Se asaza cu grija feliile de afumatura in fiecare forma, se adauga cate un ou, se sareaza dupa gust si se...

Aperitiv rulada cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2017

  Intr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa verde, tocate marunt (pastrati insa cateva si pentru decor) si un varf de lingurita de sare. Se bate oul...

Pilaf cu pipote si inimi

In Pui la 30 Apr 2017

  Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba, de 3 litri, cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier. Se mai adauga sare, piper si, optional, putin delikat, dupa gustul fiecaruia. Supa este...

Stufat cu carne de porc

In Porc la 26 Apr 2017

Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza cu 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se...

Desert tort Lela

In Torturi la 23 Apr 2017

  Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare.  Blatul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat,...

Ciulama de pui

In Pui la 21 Apr 2017

  Se spala pieptul de pui si se pune la fiert, in apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare. Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la...

Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea

In Prajituri la 21 Apr 2017

  Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.  Jumatate de compozitie se...

Sarmalute asortate

In Porc la 20 Apr 2017

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest...

Desert briose de primavara

In Dulciuri la 20 Apr 2017

Se preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o...

Drob Pascal

In Ficat la 17 Apr 2017

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o...

Desert cozonaci cu bezea, cacao si nuca

In Dulciuri la 17 Apr 2017

  Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15 minute.  Intr-un vas mare, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga restul de lapte, putina...

Desert pasca

In Prajituri la 17 Apr 2017

  Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu...

Desert gris cu lapte

In Dulciuri la 7 Apr 2017

    Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros...

Desert chec coronita

In Prajituri la 7 Apr 2017

  Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.  Cateva linguri din...

Desert prajitura Orion

In Prajituri la 2 Apr 2017

   Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe...

Desert maci cu vanilie si alune

In Prajituri la 2 Apr 2017

  Pandispanul: Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaua si praful de copt si, de aici, se amesteca cu o spatula, astfel...

Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune

In Dulciuri la 29 Mar 2017

  Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie...

Afisate 481 - 510 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]