Desert tort Lela

de Ancutsa in Torturi, 23 Apr 2017 | 3056 vizualizari

 

Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri nuca
  • un plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • pentru crema de fructe de padure:
  • 1 pachet crema de fructe de padure Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop:
  • apa 400 ml
  • 3 linguri zahar
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker
  • pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • Ciocolata alba pentru litere
  • Flori de napolitana
  • Confetti de zahar
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Lela:

 

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare.

 Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat, galbenusurile, praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor, aprox. 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

 Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.

 Cremele:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa.

Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

 Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului.

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida. pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Cremele care au ramas. se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat, alternativ, crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului.

Pe deasupra, se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!

 Timpul total de pregatire a fost de aprox 3 ore.

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Lela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel