Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.
Delicii de Paste
Literele de ciocolata alba:
Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider, pana la utilizare.
Blatul:
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat, galbenusurile, praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor, aprox. 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.
Cremele:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa.
Se prepara la fel si crema de fructe de padure.
Decorul:
Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului.
Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida. pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.
Cremele care au ramas. se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat, alternativ, crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului.
Pe deasupra, se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!
Timpul total de pregatire a fost de aprox 3 ore.
Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html