Desert briose de primavara

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 2273 vizualizari

 

Briose de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar. Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata cu lapte dupa gust
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • fondant alb si rosu pentru flori
  • bomboane colorate decorative
  • coaja de portocala (in zahar la borcan)
  • putina ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de primavara:

Se preincalzeste cuptorul.

Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Se toarna compozitia intr-o tava de briose, in care am pus si hartiute pentru briose.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Se obtin 12 briose.

Pentru crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa ca frisca. Separat, se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna de ornat.

Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umplu cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am facut din fondant.

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/briose-de-primavara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni