Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se...
Se spala si se curata legumele.
Se taie cartofii felii mai grosute si morcovii felii mai subtiri
Se taie ardeii in patratele
Ciupercutele se taie bucati potrivite
Se amesteca toate in tava cu sare/vegeta si 2-3 linguri de ulei de masline
Se stropeste cu 1-2 cani apa (sa nu fie...
Se separa ouale.
Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.
Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se...
Se pregateste chec-ul :
Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii...
Se bat 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie.
Cele 8 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si o esenta de rom.
Se toarna galbenusurile peste albusurile bezea.
Se incorpozeaza si faina, turnata in ploaie impreuna cu lingurita de praf de copt...
Se fierb pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe pachet. Dupa 7 minute de fierbere se pot adauga si bucatile de brocoli pentru oparire.
In tigaia incinsa se topeste untul cu 1 lingura de ulei de masline se adauga ceapa tocata. Se stinge cu supa de legume. Cand incepe de fiarba se...
PASUL 1- se pregatesc si se coc merele
Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu...
Pregatire Blat :
Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie.
Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu...
1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora
2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut.
3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din...
Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie.
Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.
Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.
Cascavalul...
Cotletele se spala bine si se usuca in prosop de hartie. Se pun pe un grill/gratar bine incins sa se rumeneasca putin pe fiecare parte.
Din ceapa, usturoi , ulei, sare si piper se face un mujdei prin care se tavalesc cotletele rumenite si se pun in tava cu tot cu sosul ramas....
Pregatire Blat :
Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect...
Se face un sos din ulei, oregano si praful de usturoi
Se toaca marunt rosiile si ardeiul si se amesteca in sosul de ulei
Compozitia de rosii si ulei se pune pe fiecare felie de paine
Se presara cascaval ras
Se pun deasupra feliute de mozzarella si rondele de masline...
Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.
Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar...
Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se întorc pe cealalaltă parte și se mai înăbușă încă 10minute.
Când carnea a...
Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei.
Se bat ouale cu zaharul la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga ciocolata topita, cacaua, 2 linguri de faina si laptele...
Compozitia 1 ”aluat ”:
Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga...
Tocanita de pipote
Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se...
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii
Se spala si se curata legumele. Se taie cartofii felii mai grosute si morcovii felii mai subtiri Se taie ardeii in patratele Ciupercutele se taie bucati potrivite Se amesteca toate in tava cu sare/vegeta si 2-3 linguri de ulei de masline Se stropeste cu 1-2 cani apa (sa nu fie...
Covoras pufos cu cirese
Se separa ouale. Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se...
Mini-tort la tava
Se pregateste chec-ul : Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii...
Tort festiv-Mickey Mouse
Se bat 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie. Cele 8 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si o esenta de rom. Se toarna galbenusurile peste albusurile bezea. Se incorpozeaza si faina, turnata in ploaie impreuna cu lingurita de praf de copt...
Paste cu broccoli a la Horia Vîrlan
Se fierb pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe pachet. Dupa 7 minute de fierbere se pot adauga si bucatile de brocoli pentru oparire. In tigaia incinsa se topeste untul cu 1 lingura de ulei de masline se adauga ceapa tocata. Se stinge cu supa de legume. Cand incepe de fiarba se...
Tort de mere si crema de zahar ars
PASUL 1- se pregatesc si se coc merele Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu...
Prajitura Usoara
Pregatire Blat : Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie. Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu...
Saleuri cu cascaval
1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora 2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut. 3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din...
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci
Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui. Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt. Cascavalul...
Cotlete de porc tavalite prin sos de ceapa verde
Cotletele se spala bine si se usuca in prosop de hartie. Se pun pe un grill/gratar bine incins sa se rumeneasca putin pe fiecare parte. Din ceapa, usturoi , ulei, sare si piper se face un mujdei prin care se tavalesc cotletele rumenite si se pun in tava cu tot cu sosul ramas....
Tort Sarlota
Pregatire Blat : Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect...
Bruschete ”mic dejun” de duminica
Se face un sos din ulei, oregano si praful de usturoi Se toaca marunt rosiile si ardeiul si se amesteca in sosul de ulei Compozitia de rosii si ulei se pune pe fiecare felie de paine Se presara cascaval ras Se pun deasupra feliute de mozzarella si rondele de masline...
Pizza în stil româno-italian
Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente. Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar...
Papricas unguresc de pui cu mamaligută
Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se întorc pe cealalaltă parte și se mai înăbușă încă 10minute. Când carnea a...
Pasca cu ciocolata
Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei. Se bat ouale cu zaharul la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga ciocolata topita, cacaua, 2 linguri de faina si laptele...
Un alt fel de Pasca
Compozitia 1 ”aluat ”: Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga...