Papricas unguresc de pui cu mamaligută

de ancutaCH in Pui, 7 Mai 2012 | 6716 vizualizari

 

Este una dintre rețetele mele preferate și care mi-a reușit să fie mereu pe placul meu și al familiei mele. Pentru că nouă nu prea ne plac găluștele rețeta aceasta este perfectă pentru că se servește cu mămăligă, așa cum ne place nouă.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg,
  • 4 cepe roșii,
  • 2 roșii,
  • 3 ardei grași,
  • 1/2l supă / apă fierbinte,
  • 2-3 linguri boia dulce,
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc de pui cu mamaligută:

Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se întorc pe cealalaltă parte și se mai înăbușă încă 10minute.

Când carnea a prins culoare se adaugă și legumele - roșiile felii iar ardeii dreptunghiuri, și se lasă sa se înăbușe câteva minute, după care se stinge cu apa/supa fierbinte și vinul.

Se adaugă boiaua șise potrivește de sare, piper și se lasă să fiarbă, chiar și clocotind până scade apa iar legumele sunt foarte, foarte bine fierte (aproape că nu se mai văd în oală).

Se servește cu mămăliguță.

TIPS-URI

1

1. dacă nu aveți vin alb este bun și cel roșu....iese la fel de gustoasa;

2

2. dacă apa scade înainte ca legumele să se fi ”topit ” se mai adaugă câte puțină apă fierbinte.

3

3. am adăugat pentru aromă, 2-3 fire de cepa verde si un fir de usturoi verde, deși în rețeta de bază nu se specifică

4

4. in rețeta din imagini am folosit doar pulpele și aripile (nu prea găsim aici puiul întreg!), drept pt care am înjumătățit și restul ingredientelor.

5

5. Se poate adauga binenteles la final pătrunjel verde, dar deasemenea nu am găsit până acum aici în China!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc de pui cu mamaligută" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

08.05.2012, 18:34

Arata grozav! Eu papricasul il stiu cu galuste de faina, dar desigur se poate face in orice varianta...si e tare gustos!

susu 1

11.10.2013, 11:21

saptamana viitoare o fac, si-asa n-aveam idee, minunat, ma lin pe degete

susu 1

14.11.2013, 16:52

am facut-o, chiar nu mai stiam ce sa gatesc, bine ca reteta in genul asta am mai facut si eu dar asta tare bine mai arata, grozava http://www.bucataras.ro/retete/papricas-unguresc-de-pui-53939.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de pui