Este una dintre rețetele mele preferate și care mi-a reușit să fie mereu pe placul meu și al familiei mele. Pentru că nouă nu prea ne plac găluștele rețeta aceasta este perfectă pentru că se servește cu mămăligă, așa cum ne place nouă.
Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se întorc pe cealalaltă parte și se mai înăbușă încă 10minute.
Când carnea a prins culoare se adaugă și legumele - roșiile felii iar ardeii dreptunghiuri, și se lasă sa se înăbușe câteva minute, după care se stinge cu apa/supa fierbinte și vinul.
Se adaugă boiaua șise potrivește de sare, piper și se lasă să fiarbă, chiar și clocotind până scade apa iar legumele sunt foarte, foarte bine fierte (aproape că nu se mai văd în oală).
Se servește cu mămăliguță.
1
1. dacă nu aveți vin alb este bun și cel roșu....iese la fel de gustoasa;
2
2. dacă apa scade înainte ca legumele să se fi ”topit ” se mai adaugă câte puțină apă fierbinte.
3
3. am adăugat pentru aromă, 2-3 fire de cepa verde si un fir de usturoi verde, deși în rețeta de bază nu se specifică
4
4. in rețeta din imagini am folosit doar pulpele și aripile (nu prea găsim aici puiul întreg!), drept pt care am înjumătățit și restul ingredientelor.
5
5. Se poate adauga binenteles la final pătrunjel verde, dar deasemenea nu am găsit până acum aici în China!